Carregant...

Detall de notícia

  • La plantilla i staff de l'Spanish Rapid al Centre Esportiu del Pas de la Casa. (Foto: E. P.)
  • Les jugadores fent estiraments abans de començar a entrenar. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 23/07/2022 A LES 12:53

L'Spanish Rapid aterra al Pas de la Casa

El Pas de la Casa.- El Rapid de Bucarest, actual campió de la lliga de Romania d'handbol femení ha fet parada al Pas de la Casa per preparar la propera temporada, on a banda d'intentar revalidar el títol, jugaran la Champions League. A simple vista, pot resultar un xic sorprenent que un equip romanès acabi escollint la localitat encampadana per fer-hi parada, però el Pas és d'aquells llocs que, qui hi va, torna. "Ho vaig conèixer primer amb uns campus d'handbol i després l'estiu passat vam venir amb la selecció espanyola per preparar els Jocs Olímpics i la veritat que tant les instal·lacions, com el tracte personal amb els treballadors i amb el comú és excepcional" explicava l'entrenador del Rapid i exseleccionador espanyol Carlos Viver.

Viver, que fa un any i mig que és a la capital romanesa, va agafar l'equip en zona de descens i, després de salvar la categoria, la temporada següent es va proclamar campió de lliga. Amb ell, van viatjar dos assistents, i aquesta temporada comptarà amb cinc jugadores espanyoles en la plantilla. Així doncs, completen la comunitat espanyola del Rapid Jennifer Gutiérrez, Marta López, Ainhoa Hernández Alícia Fernández i Irene Espíndola que tindran com a repte repetir el títol de lliga i intentar arribar a quarts de final de la Champions League. L'equip el completen 9 jugadores romaneses, una d'Angola, una croata, una hongaresa i dues franceses. 

Però, no només les instal·lacions estan ben valorades, sinó que "has de pensar que a Bucarest, avui mateix (per ahir) estaven a 37 graus. Amb aquestes temperatures tan elevades és complicat poder fer els entrenaments de càrrega que requereix la pretemporada i tenir després el descans i la recuperació òptims" recordava el tècnic abans de començar l'entrenament d'ahir. A més a més, Viver va apuntar que "tot i que només hi serem una setmana, sí que es nota l'altura. Sobretot els primers dies. I estic segur que quan acabem l'estada, encara serà més beneficiós". Demà clou l'estada i Viver va apuntar que "si ens tornem a veure l'any vinent, serà que hem aconseguit fer una altra bona temporada!".