Carregant...

Detall de notícia

  • Margot Llobera sota la pluja en la darrera prova del Mundial. (Foto: MLL)
  • Llobera, somrient, després de pujar al tercer calaix del podi del Mundial. (Foto: MLL)
  • La pluja va convertir el traçat de Portoalegre en un fangar complicat de pilotar. (Foto: MLL)
Per Eduard Piera, 03/11/2021 A LES 08:56

'Tinc el sentiment de la feina ben feta i haver aconseguit un podi històric'

Andorra la Vella.- El darrer cap de setmana serà díficil d'oblidar per la pilot de raids, Margot Llobera. Va aconseguir fer història, acabant la temporada de Baja en el tercer calaix del podi, després de superar amb nota una darrera prova a Portoalegre en que la pluja i la pista van portar al límit als pilots. Ara ja a Andorra, parla amb l'ANA Esports per fer un repàs de com ha sigut el seu any.

Com està després d'aquest cap de setmana ple d'emocions que ha viscut?
Molt feliç, la veritat. Amb el sentiment de fer la feina ben feta i d'haver aconseguit un podi històric tant pel país com pels meus que han treballat de valent per aconseguir-ho.

Ha assolit els objectius que s'havia marcat al principi de la temporada?
L'objectiu era poder gaudir de totes les carreres, i vas amb una càrrega de voler-ho fer-ho bé i molts cops és pressió que et poses tu mateixa. Sabíem del que érem capaces i que podíem arribar aquí i fer la nostra feina ben feta i ha donat els seus fruits.

Comentava la duresa de la darrera cursa.
La última etapa de Portoalegre va ser molt díficil, La darrera especial de 200 km després dels cotxes, havien sorgit totes les pedres i estava impracticable. No va parar de ploure i era un fangar absolut. Agafar amb la roda de davant aquelles pedres va ser molt dur.

Hi ha hagut algun altre moment complicat?
L'altre moment va ser que Dubai em vaig quedar enganxada en un forat, i vaig haver d'empenyer molt la moto per poder treure-la. Però entre que era la moto de ral·li, que pesa força més, la roba, i la calor que feia... vaig arribar a les 208 pulsacions i tot i que sabia que ho aconseguiria, va ser una mala estona.

Com és la seva rutina d'entrenament?
Entrenem sis dies a la setmana; i bàsicament molt gimnàs, perquè són molts dies de Rally i et vas fonent mica en mica i vas perdent musculatura, i necessites tenir aquest extra a partir de la segona setmana. I cardio faig bici i randoneur i sobretot moltes hores de moto, rally, enduro, trial, motocros... i hi ha musculatura com l¡'avantbraç que només es pot fer amb la moto.

Ha decidit què farà la propera temporada?
No tinc molt clar encara quin serà el calendari de l'any vinent. Porto diverses setmanes fora de casa i ara vull descansar i estar amb la família, i després sí que ja ens hi posarem a treballar però encara no ho tenim definit.

Un dels reptes que queda per definir és si anirà al Ral·li Dakar?
Sobre aquest tema no puc dir res encara; s'hi està treballant.