Carregant...

Detall de notícia

  • El jugador del FC Andorra, Diego Pampín. (Foto: FC Andorra)
  • El jugador del FC Andorra, Diego Pampín. (Foto: FC Andorra)
  • El jugador del FC Andorra, Diego Pampín. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 10/04/2024 A LES 12:03

Diego Pampín: 'Volem estar lluny i és molt positiu'

Andorra la Vella.- El 0-2 a Elda, obra de Julen Lobete i Jon Karrikaburu, va aportar una alegria provisional a l'FC Andorra, perquè diumenge encara dormia fora de la zona vermella, però, la victòria de l'Alcorcón contra el Racing de Santander va fer que dilluns a la nit tornessin a ser equip de descens. "El missatge és clar, salvar la categoria, aconseguir punts i intenta fer tot el que es pugui per treure'ls" ha assenyalat el defensa Diego Pampín. Així doncs, tornen a tenir un calendari difícil pel mes d'abril. Aquest cop, amb clubs que estan lluitant per a l'ascens a la Lliga EA Sports.

Els últims dos resultats positius els hi ha "alegrat la cara a tothom". En conseqüència, el vestuari tricolor és coneixedor de la mala ratxa de partits que van deixar endarrere a Cartagena. Pampín ha explicat que no existeix lloc per pensar amb el passat, després de visualitzar-se fora del pou on porten tant de temps. "Volem estar lluny i és molt positiu" ha incidit. Amb tot, ha remarcat que executen el plec d'estratègies per acabar sumant de tres, on sembla que "no només ha sigut el canvi d'entrenador, sinó que ho fem bé i ens ho mereixem".

Ara, reben a l'Estadi Nacional a un Eibar (3è lloc a la classificació general) al qual li separen dos punts de l'ascens directe a Primera divisió, lloc que ocupa actualment l'Espanyol (57 punts respecte als 55 dels bascos). Per aquest motiu, els jugadors saben que ambdós combinats tenen "objectius molt diferents" en un matx "molt competit". "Ens agrada la gent 'de dalt', sembla que ens va millor" ha al·legat, assegurant que les modificacions introduïdes pel míster no els hi arribarà de sorpresa.

Noves idees amb Costa

"Al final, sempre és un 'reset' al cap, seguríssim, però sé que no només ha sigut això" ha afirmat en referència a l'arribada de Ferran Costa a la banqueta. Així doncs, Eder Sarabia ha fet un treball "formidable i espectacular" encara que la destitució, "potser era el que necessitava el club, que és la prioritat".

De fet, en aquestes dues setmanes s'ha vist a la plantilla molt més 'lleugera' i relaxada, amb ganes de provar coses diferents i arriscar sobre el terreny de joc. "A la banda som ràpids en l'espai i fins ara no ho hem sabut potenciar. Crec que el canvi dràstic fa que per inèrcia portis aquest intent al màxim" ha valorat. Així mateix, ha esmentat la necessitat d'analitzar el plantejament per saber "quan córrer i quan tenir la calma".

La segona divisió en flames

A partir de les 15 últimes jornades, la lliga de plata del futbol espanyol pot tornar-se en un camp de batalla impossible. Ningú vol acabar a Primera RFEF i tothom prefereix quedar al top 2 per estalviar-se la tensió dels 'Play-Off's'. "Aquí mai saps que és millor o pitjor, només coneixes que has de puntuar sigui com sigui" ha expressat Pampín. Després de vuit mesos sense veure porteria fora de casa, els tricolors van poder trencar l'estadística i així, encabir un nou capítol d'aquesta història. Això sí, queden diversos partits i no volen pensar en cap que no sigui amb els homes de Joseba Etxberria.

"A principi de temporada mirem el calendari, però no saps si l'Eibar estarà al top 3 o si el Racing de Ferrol, que és l'últim equip al Nacional, estarà a mitja taula" ha revelat.

Promocions del club


No és la primera vegada que des del club, s'introdueixen diverses promocions per incentivar a què el públic assisteixi als partits, tant fora com a casa. La darrera ha sigut les entrades a partir de cinc euros, infants gratuïts, per a andorrans i residents, acció que el defensa veu com "un esforç a futur". De la mateixa manera, anima a tot el país a què acudeixi a les cites, perquè "ens encanta tenir-los allà i esperem que siguin el 12è jugador que tant desitgem".

Mercat d'estiu a l'abril

Fa uns dies va sortir un rumor per part del mitjà 'La Provincia', on afirmaven que el migcampista Iván Gil tindria peu i mig fora de l'entitat tricolor, i debutaria a Primera a partir de l'agost amb la UD Las Palmas. Malauradament, el de Sant Boi de Llobregat no és l'únic que acaba contracte el 30 de juny. I és que Costa podria patir la marxa de fins a 10 jugadors més (tres per cessió i set sense renovació), entre ells el mateix Pampín.

Al febrer, el diari esportiu 'Marca' va fer públic que Celta de Vigo, Getafe i Cadis s'havien interessat en el defensa de cara a la temporada 2024 - 2025. Aliè a totes les ofertes, el gallec ha esclarit que "no sé on em veig per la següent edició" i tampoc vol pensar en una altra cosa que no sigui salvar la categoria. "Mirar ofertes em resulta provocar un mal al club que m'ha tractat molt bé i no es mereix" ha conclòs.