Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador de l'FC Andorra, Ferran Costa, en l'entrenament d'aquest dimarts. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 04/04/2024 A LES 12:24

Costa: 'Si la convicció era total i absoluta, ara més'

Andorra la Vella.- L'estrena de Ferran Costa com a entrenador oficial de l'FC Andorra serà en el duel de dissabte 6 contra l'Eldense (16.15 hores). Els tricolors visitaran l'estadi Nou Pepico Amat per enfrontar-se a un equip que només ha conegut la victòria en una ocasió a casa i va ser al desembre contra el CD Tenerife. "Són exigents durant tot el duel amb una capacitat ofensiva que demostra la bona temporada que estan fent" ha valorat el de Castelldefels. No obstant això, és difícil anticipar-se al que farà el rival i han de tenir "la capacitat de dominar els partits, en la gestió i en els aspectes competitius per sobre del que ens agradaria que passés".

En aquest sentit, ha agraït la unió que ha trobat en l'equip durant els primers dies, que s'ha compenetrat amb la voluntat de l'equip humà del club. "Si la convicció era total i absoluta, ara més" ha afirmat, en referència a la bona línia de treball que han assolit en només 48 hores. La dinàmica d'execució s'ha descrit com a "eficient" tot i que el temps ofega. "S'han donat totes les eines possibles per intuir el matx amb la presència de claus i solucions per poder-ho afrontar" ha declarat. Això sí, no es vol perdre la identitat de l'equip i per aquest motiu, el míster ha assegurat que "no hi ha grans diferències". El respecte cap a l'esforç de l'anterior cos tècnic liderat per Eder Sarabia, li ha permès centrar-se estrictament en el que demana la competició, sense parar-se a avaluar "el que s'ha fet o no".

El gol ras de Jon Karrikaburu contra el Mirandes ha avivat la flama de l'esperança del club per a la permanència. En conseqüència, es col·loquen com a tercers en la zona de descens, a dos punts d'eixir de la zona critica, que podria fer-se realitat si Alcorcón i Albacete perden contra Racing de Santander i Espanyol, respectivament. Però, Costa ha estat contundent, mencionant la manca d'interès pels supòsits, els punts i el calendari. "El que val és el dia a dia, la màxima exigència i millora continua" ha incidit, revelant que personalment, valora de forma molt positiva la mentalitat de sortir a cada enfrontament com si "fos el partit més important de les nostres vides". El present és el factor clau. Al final dels 90 minuts, preval el resultat i no les petites batalles durant el transcurs del temps que han d'anar "lluitant i lliurant" el màxim d'ells mateixos. "És una mitja marató, però l'hem de fer a l'esprint, mantenint la calma" ha explicat.

Focalitzar tot al terreny de joc


En el transcurs dels darrers dies, molts mitjans de comunicació han fixat els seus ulls en Costa, especialment en la seva edat i capacitat. Amb tot, el tècnic ha declarat que no presta atenció a si el "segueixen o no". "Soc entrenador de futbol i els reptes m'encanten. La meva atenció està en l'equip i el que passa sobre el verd" ha esmentat. D'igual manera, també vol que "l'afició estigui orgullosa".

La inspecció a Piqué

El lligam del cas Koldo amb l'expresident de la real federació espanyola de futbol (RFEF), Luis Rubiales, ha començat a esquitxar al president de l'entitat tricolor, Gerard Piqué, i en conseqüència, a l'FC Andorra. Així, la fiscalia d'Espanya està iniciant a investigar els comptes de l'exblaugrana en cerca de comissions. L'entrenador, però, ha esmentat que el tema no ha descentrat al vestidor. "Som professionals, ens centrem en el que volen. El repte és tan maco i emocionant que no tenim temps per pensar-ho" ha conclòs.