Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano. (Foto: E. M.)
Per Elena Martins, 28/03/2024 A LES 12:03

Lezkano: 'Múrcia és molt Múrcia'

Andorra la Vella.- "El darrer partit ja és passat i ara només pensem en Múrcia" així ha iniciat l'entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano, la roda de premsa prèvia al partit contra l'UCAM Múrcia. Un enfrontament difícil en viatjar a la pista de l'actual número quatre de la classificació general de l'ACB i primers de grup a la Champions League. En aquest sentit, tan sols han vist la derrota al Palacio de los Deportes en dues ocasions durant la temporada, contra València Basket, amb pròrroga inclosa, i Unicaja Màlaga. Així doncs, diumenge a les 17 hores es veurà un duel entre la cerca dels 'Play-Offs' i la permanència a la lliga.

La victòria de dissabte passat contra Basket Saragossa ha reforçat als homes de Natxo Lezkano. De fet, el basc ha esmentat que continuen en la mateixa bona línia d'entrenaments, on ha vist "les sensacions, ganes i actitud de sempre". Tot i que tracten que "els resultats de la setmana anterior es quedin allà, independentment de si guanyem o perdem", és complicat aconseguir-ho. D'igual manera, Lezkano veu al seu vestuari com a "un equip complet, on tothom participa, tothom té la pilota i la seva part de responsabilitat". Un àmbit el qual ha valorat de forma molt positiva i que ha aterrat amb la tallada dràstica de dinàmica que portaven, on la tàctica se centrava en dos jugadors concrets: Jean Montero i Jerrick Harding. "No hem sigut un equip que depèn de ningú fins que ha semblat que sí" ha declarat. Ara, però, sap que recuperar l'essència fa que els jugadors se sentin més còmodes i fluids.

Actualment, la feblesa més gran dels tricolors són les cistelles a prop del cèrcol. "Estem constantment pensant en si l'àrbitre ens xiularà o no la falta, en comptes de pensar a posar-la, cosa que fa que ens estavellem" ha valorat. Així doncs, ha assenyalat que l'objectiu és fer cistella i que alhora, et puguin decretar la falta. No obstant això, n'és conscient que "poc podem fer" més que treballar i veure si "en els següents partits no se'ns escapen punts així".

El que si està clar és que han de preparar una bona estratègia de joc físic, perquè no és un rival fàcil. Els de Sito Alonso compten amb una imbatibilitat digna a casa. Així, els andorrans volen buscar la forma de fer-los mal perquè no puguin realitzar el contraatac, les robades de pilota o l'activitat constant. "Són un club que juguen amb un nivell d'intensitat i agressivitat únic en aquesta competició, i aquí és un està la clau del seu èxit" ha elogiat Lezkano. En l'anada, van poder imposar-se al Poliesportiu per un magnífic 98-73, en un dels "millors partits de la temporada", segons ha qualificat el 'coach'. En conseqüència, tenen la voluntat de prendre referència per analitzar en profunditat tots els aspectes que poden replicar en la mesura del possible. "Sabem que serà una altra pel·lícula, perquè Múrcia és molt Múrcia. Serà un partidàs per competir" ha incidit.

Possible baixa de Dos Anjos

Sense confirmació oficial i a l'espera de les proves mèdiques, el pivot Felipe Dos Anjos ha patit un esquinç de turmell durant l'entrenament de dimecres. "No entrenarà dijous, veurem si divendres pot fer-ho, però és el principal dubte per diumenge" ha revelat Lezkano. En aquest sentit, el brasiler se suma a la llista de tocats de la temporada, on el míster ha esmentat que mai han tingut a la plantilla completa. "La part bona, tant per nosaltres com per ells, és que tenim jugadors que alternen les seves posicions. Cada mes ens ha passat això i hem continuat endavant" ha conclòs.