Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia en l'últim partit a Osca. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 12/03/2024 A LES 11:41

Sarabia sobre el partit contra el Llevant: 'És una bala a favor nostre'

Andorra la Vella.- L'FC Andorra té dimecres un nou examen pendent d'aprovació al Ciutat de València en el partit suspès per a l'incendi de les torres residencials. Després d'haver fallat la passada prova de foc en un duel condicionat pels àrbitres, en interpretar 'últim home' en la jugada de la targeta vermella a Diego Alende, els tricolors esperen a un Llevant amb la moral pujada per la victòria contra l'Sporting de Gijón en aquesta jornada. "És una bala a favor nostre" ha definit l'entrenador Eder Sarabia, sent conscient que també pot ser beneficiós per als granotes, que actualment se situen a només dos punts dels 'play-off'.

Sarabia ha esmentat que divendres a roda de premsa postpartit encara estava amb el "calentón del moment", ja que creu que estaven disputant un bon partit. Durant els deu primers minuts van ser molt igualats i a partir d'allà, van començar a ser molt superiors. "L'ocasió clara de Jandro i els dos-tres córners ens van ajudar a poder sobrepossar-nos. Llavors, l'expulsió va marcar totalment el partit, on perdíem un dels jugadors més poderós en el joc aeri. A més, d'aquesta jugada neix el gol" ha explicat. Estan emprenyats pel que ha passat a Osca. "Els àrbitres saben de sobres que no es pot xiular de la mateixa forma a la jornada 10 que a la 30" ha al·legat, volent afegir que amb un menys, sortint a un dels camps més difícils de la competició i els canvis del partit, s'acumula i fa efecte. El míster sap que no hi ha temps per a lamentacions i ara, tenen una altra oportunitat per "demostrar que estem en una bona línia".

"Fa dos anys que estem a segona divisió i si no m'equivoco, som dels pocs equips amb menys temps de joc en superioritat i més en inferioritat" ha recalcat. Un aspecte que sorprèn, ja que no són agressius. A les estadístiques, no tenen quasi targetes i són l'equip amb més possessió de baló de tota la Lliga Hypermotion. "No ens estan afavorint" ha assenyalat. No obstant això, el basc ha volgut fer autocrítica i dir que "si Jandro hagués ficat aquella, Pastor no li hagués donat de taló o Alende hagués sigut una mica més llest i no fes la falta, doncs potser tampoc hi hauria vermella".

Amb pocs dies de descans, però amb més dels que tenen els de València, els d'Eder Sarabia esperen a un club diferent per la proposta que porta el nou entrenador Felipe Miñambres. "Ho hem analitzat una estona per esclarir-ho tot. Jo ho tinc bastant clar, espero encertar i que els jugadors ho puguin transmetre" ha explicat Sarabia. Venen reforçats per l'1-0, inclús jugant amb un menys durant els últims minuts. "És un equip amb diversos registres. Tenen recursos per quan han de tenir la pilota o quan han de defensar i córrer, la seva plantilla és boníssima. Veurem si canvien o no amb menys temps de descans" ha analitzat. S'enfronten a un "potencial enorme" on han de treure la seva millor versió i anar confiats a continuar mantenint la dinàmica de joc que porten.

Una de les assignatures pendents és sumar de tres a fora. "Serà un partit de passar mals moments, però hem de demostrar la fortalesa mental i la presència futbolística" ha recalcat. Inconscientment, afecta i és allà on han de demostrar que poden sortir d'aquest bloqueig.

Sense rotació, mateixa dinàmica

Tot i tenir el rellotge del descans en contra, no es veu un desgast físic important en el seu vestuari i no valora un canvi en la línia de cinc en defensa. "Veient dilluns al Leganés, que s'han quedat amb un 5-3-1 amb un menys, no em desagrada. En moments determinat, si ets valent amb els carrilers i els dos de fora amb el punta, potser agressiu per pressionar a dalt i fer-te fort pel costat de la pilota" ha explicat. En principi, es donarà continuïtat a aquest sistema, ja que creu que els hi està donant bons resultats.

Pel que fa a la lesió del lateral dret Alex Petxarroman 'Petxa', Sarabia ha anunciat que està quasi llest. A més, ha incidit en la ràpida recuperació que ha viscut en tan sols 48 hores. "Estic pensant a forçar-lo una mica en l'entrenament. Emportar-me'l, però potser no treure'l de titular" ha conclòs.