Carregant...

Detall de notícia

  • L'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia. (Foto: FC Andorra)
Per Redacció, 03/03/2024 A LES 11:00

Sarabia: 'Somiem i desitgem amb aquesta victòria, és un partit on se'ns en va la vida'

Andorra la Vella.- El calendari del mes de març és clau per a un FC Andorra que està obligat a sumar de tres si vol salvar-se del descens a segona divisió B. Així mateix, tant a la banqueta com al vestuari, saben de la importància del partit d'aquest diumenge a l'Estadi Nacional contra el Reial Valladolid (14 hores). "Somiem i desitgem amb aquesta victòria, és un partit on se'ns en va la vida" ha afirmat l'entrenador del club, Eder Sarabia. A banda, ha recalcat el bon estat dels jugadors. Tot i no haver jugat un duel des de fa quinze dies "els veig preparats, amb moltes ganes i estem convençuts que faran un bon partit. El discurs sembla repetitiu, però, és la realitat". De fet, ells mateixos són els primers a tenir clar que es mereixen la victòria.

Toca partit contra el club presidit per Ronaldo Nazario: 4ts a la classificació amb opcions d'ascens directe i un dels ossos durs de la categoria. En les dues temporades que porten en la lliga de plata del futbol espanyol, els andorrans s'han consolidat com un equip que arrasa amb tot, quan el repte és quasi impossible. Encara que la plantilla també n'és conscient, Sarabia s'ha mostrat contundent en aquest aspecte: "A banda de l'àmbit futbolístic, s'ha de notar que es juguen la vida. Ja els hi he dit als jugadors. S'ha de veure aquest punt de desig i fam per cada baló, acció i moment, però ho han d'imposar ells mateixos".

Tenen programada una altra "final", terme que han adquirit des del partit contra l'Alcorcón, i que esperen guanyar després de perdre els duels directes, segons ha declarat Sarabia. Aquesta aturada inesperada pot arribar a caure a favor o en contra, tot en funció de com ho gestionin internament. Tanmateix, el míster ha volgut assenyalar els espectaculars entrenaments que han fet, especialment en el de divendres on "van donar dades físiques que se'ns en van anar de les mans pel bon ambient i això s'ha d'agrair als jugadors". Com amb altres rivals, no s'esperen un partit lineal, sinó més aviat una muntanya russa d'emocions, ja que els 'pucelans' destaquen per emprar molts registres. "Poden ser agressius i anar a l'home. Quan roben la pilota tenen recursos i si l'obtenen ells, però tu no estàs bé en defensa, no pressiones, no recules i no estàs atent, poden arribar a fer-te mal" ha explicat.

Voltes en la part baixa

Fa unes setmanes que el míster declarava el canvi de marxa que es viu en la Lliga Hypermotion durant les darreres jornades, i encara que en queden tretze per disputar, en la número 28 ja es va poder tastar el que ve. Durant el cap de setmana passat, de la part baixa només va poder guanyar l'Osca. Tanmateix, això ja va proposar una volta dràstica del panorama, on els aragonesos sortien provisionalment de la zona vermella i posaven al Vila-real B a marcar el descens. També es van apropar Albacete i Cartagena al pou i l'FC Andorra es quedava a dos punts més de la salvació.

"Mires la classificació i els únics que no són capaços de posar el quadre en verd som nosaltres" ha incidit Sarabia. Són conscients del fet que molts clubs estan començant a guanyar i s'està tornant tan complicat que "certs equips que estaven tranquils poden acabar endinsant-se en zona perillosa". En aquesta jornada, els tricolors tenen l'oportunitat perfecta per atansar-se a la zona segura després de les derrotes de l'Albacete, Vila-real B, Llevant i Cartagena entre divendres i dissabte, respectivament. A banda, ha empatat l'Osca contra l'Espanyol i ja es col·loca a vuit punts de distància amb els andorrans.

La tortura de març

Nou mes, nous reptes per als de Sarabia que veuen el calendari com a una arma de doble fil. "És un mes exigent i pot acabar sent un aspecte positiu" ha analitzat el basc. I és que els pròxims partits es plantegen com un desafiament amb cinc partits contra oponents directes (tres d'ells, en un lapse de 10 dies).

El 8 de març a les 20.30 hores trepitjaran 'El Alcoraz' amb l'esperança d'aconseguir els tres punts contra un Osca que difícilment perd a casa. Després, hauran d'anar a València pel duel ajornat contra el Llevant (13 de març, 19 hores). Continua la travessia amb la recepció de l'Amorebieta (18 de març a les 20.30 hores) al Nacional, equip que els pot fer acabar cuers si les coses no surten segons el pla. Acabaran el mes març amb un vol directe a terres murcianes per visitar al Cartagena (23 de març, 18.30 hores) i el dissabte 30, el Mirandes viurà la màgia de jugar al Principat.