|
12:47 H
Un instant del duel València Basket - MoraBanc Andorra. (Foto: BCA)

Final molt cruel acariciant l’èpica (89-88)

València.- Així és, final molt cruel a la Fonteta de València i executat per un jugador que la temporada passada va regalar molts somriures als tricolors: Jean Montero. El MoraBanc Andorra ha capgirat la dinàmica del partit a la segona part per aferrar-se a les opcions de victòria i ho ha tingut a tocar. El gran partit de Jerrick Harding (30 punts) i un clínic de Ferran Bassas al darrer quart han portat a un final que s'ha acabat decidint per una cistella, després de rebot ofensiu, de l'exjugador del MoraBanc Andorra.

Duel complicat, com sempre, el que li esperava a un MoraBanc Andorra sense dos jugadors de pes com Shannon Evans i Sekou Doumbouya. Els locals es feien amb el ritme del partit des de l'inici, on Harding ha acaparat tota la responsabilitat ofensiva tricolor per donar resposta. Tot i anar per sota en el marcador, els de Lezkano capgiraven gràcies al primer triple de Kyle Kuric i als punts d'un Harding que ja en sumava 9 (minut sis, 13-14). És a llavors on els taronges obrien la llauna des del triple anotant quatre de forma consecutiva, amb De Larrea i Montero com a protagonistes. Tot i l'aigua que queia des del perímetre, els visitants van poder tancar el primer quart amb el 25-20, gràcies a la bona feina del capità Nacho Llovet en ambdós cèrcols.

El que ja se sabia i començava a agafar forma es tornava en plena realitat en un inici de segon període clau per València Basket. Apostant molt pel tir exterior i anant com animals al rebot, obrien una gran escletxa protagonitzada per un Jean Montero que s'enfilava fins als 17 punts en tan sols 11 minuts jugats. Natxo Lezkano es veia obligat a aturar l'enfrontament per fer reaccionar als seus (minut 15, 37-23). Tot i el seu festival anotador, un nou triple de Kyle Kuric restablia la diferència de 10 punts amb el 44-34, però el MoraBanc no podia evitar acabar marxant al descans amb el 48-34 en contra. Un marcador que malauradament feia justícia per un València Basket que ha anotat 'només' vuit triples dels 21 intentats. Tantes oportunitats també donada la lluita en el rebot, la principal assignatura, i en aquests moments pendent, pels de Lezkano (25-13).

Així doncs, havia de canviar molt la cosa perquè els andorrans arribessin al minut 40 de partit amb opcions de guanyar. Un cop més, l'equip ha demostrat que la paraula 'rendir-se' no apareix en el seu diccionari. El monòleg d'un inspiradíssim Harding ha estat la millor arma d'un tercer quart que ha capgirat de dalt a baix la dinàmica de l'enfrontament. El MoraBanc Andorra trobava la seva millor versió al darrere per anar cuinant a foc lent un parcial que s'acabaria enfilant fins al 4-21 gràcies a Harding, però també la gran direcció de joc de Ferran Bassas i la feina a la pintura de Ben Lammers (minut 27, 54-57). I sí, es posaven per davant deixant congelada a tota una Fonteta que molts dels seus aficionats i aficionades ja celebraven la victòria a la mitja part. El base nadiu de Kansas continuava fent la seva, mentre que un contraatac culminat per Nikos Chougkaz i una cistella de Kuric posava als tricolors al davant (minut 29, 56-66). Quan millor estaven, uns bons moments de Pradilla han deixat un gust agredolç veient com els locals retallaven distàncies finalitzant el tercer quart amb el 62-66.

Tenint en compte que quedaven 10 minuts i jugant davant un equip de primer nivell, l'escurçada diferència ja dona pistes que es jugarà un matx nou, que començava des de zero. El MoraBanc acceptava el repte i ho feia amb el lideratge d'un Ferran Bassas que ha culminat, ben segur, un dels millors moments de la seva carrera. Tothom es va quedar glaçat en veure com Jean Montero marxava de la pista a causa d'un mal gest a l'espatlla, però, finalment, va poder tornar a jugar. Superant l'equador del darrer assalt, els tricolors gaudien d'un avantatge de sis punts en el marcador (minut 36, 72-78). Amb la seva gent empenyent, els de Pedro Martínez endossaven ara un parcial de 10-2 que obligà a Natxo Lezkano a aturar el joc en un partit on estava tot per decidir (84-83).

La màgia de Bassas guiava als visitants i feia somiar que es podia fer l'impossible a la Fonteta, però el destí no acabaria donant l'or. Amb el partit aturat quan faltaven 11 segons, i el marcador a favor després d'una cistella de Bassas amb una més que possible falta en llençar (87-88), els locals tenien en la seva mà la victòria. La defensa dels andorrans era molt bona i el cèrcol escopia el llançament de tres punts de Costello, però el rebuig acabaria en les mans de Jean Montero, qui sentenciaria el resultat amb la que ha estat la cistella de la jornada.

89-88 final. Una derrota dura, que fa mal, però la conclusió és més que clara: aquest és el camí. Tot i els entrebancs i com s'havia posat el duel, el MoraBanc Andorra pot tornar cap a casa amb el cap molt més que alt. El pròxim partit serà a la Bombonera, on els de Lezkano rebran el Coviran Granada per disputar la cinquena jornada de la Lliga Endesa, el pròxim dissabte 26 d'octubre a les 20:45 hores.