Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:47 H
El pilot Xavi Cardelús durant els entrenaments al circuit Phillip Island (Austràlia). (Foto: Xavi Cardelús)

Cardelús sortirà en 26a posició a Austràlia

Austràlia.- El pilot Xavi Cardelús ha acabat en 26a posició als entrenaments classificatoris del Gran Premi d'Austràlia, disputats aquest dissabte al circuit de Phillip Island. Així doncs, en la cursa de diumenge sortirà des de la novena línia de la graella. Segons esmenten en un comunicat emès pel seu equip, la jornada d'escalfament i reconeixement de la pista ha estat complicada a causa de l'estat d'aquesta en l'entrenament lliure matinal i la caiguda protagonitzada pel pilot andorrà.

En l'últim entrenament lliure fet al matí, la caiguda ha arribat a la tercera volta i, a partir d'aquí, ja no ha pogut continuar. Ha estat un 'high-side' que ha acabat amb una caiguda a força velocitat que, sortosament, no li ha provocat lesions greus. A la tarda, Cardelús ha pogut realitzar la sessió amb la pista seca, on ha marcat un 1'34.089 que l'ha deixat a dos segons i mig del temps de la 'pole'. Les molèsties físiques de la caiguda matinal i les poques voltes en sec que ha pogut fer en aquest circuit, li han impedit aconseguir un millor resultat, tot i que la millora respecte dels temps de divendres ha estat considerable.

"Ha estat un dia complicat per les condicions de la pista a l'entrenament lliure. He caigut a causa d'un high-side i, malgrat que tinc diferents cops a diferents parts del cos, no m'he fet cap lesió greu" ha mencionat el tricolor. Cardelús ha valorat que li ha mancat experiència en les voltes en sec. "Feia quatre anys que no rodava en aquest circuit" ha recordat. Tot i les dificultats, l'esportista és coneixedor del marge de millora que té respecte a diverses posicions i els 2,5 segons de diferència per la 'pole'.

La cursa està programada per diumenge a les 03.15 hores i està programada per a 23 voltes.