Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:49 H
L'esquiadora Cande Moreno entrenant a Corralco.   (Foto: FAE)

Moreno, Gabriel i els EEBE U19 tornen de Xile

Andorra la Vella.- La FAE ha donat per tancada la seva presència a Corralco (Xile), on un any més els diferents equips de la federació han pogut aprofitar les bones condicions de l’estació xilena per poder acumular dies d’esquí en aquesta pretemporada. Amb la tornada entre aquest dijous i divendres de Cande Moreno i Bartumeu Gabriel, a més del gruix de l’equip EEBE U19, i la de Roger Puig uns dies abans, tots els esquiadors de la FAE ja es troben a Andorra.

Moreno i Gabriel han estat els últims integrants dels equips nacionals en tornar a Andorra. Els dos, que evolucionen en el seu procés de recuperació de les seves respectives lesions de genoll -els dos van ser operats de creuats el passat hivern-, han dut un ritme diferent a la resta de companyes i companys de l’estructura d’equips nacionals, per tal d’adaptar el seu estat físic a la recuperació.

Així doncs, Moreno viatjava a Corralco el passat 25 de setembre amb l’entrenador de l’equip de velocitat femení, Xoque Bellsolà, i tots dos, juntament amb l’skiman Mathis Cottet, entrenaven aprofitant les pistes de Corralco.

A aquest grup s’hi va afegir Gabriel, que si bé està integrat amb l’equip masculí de tècnica, no va viatjar amb el seu grup a Corralco sinó que ho va fer unes setmanes després, a meitat de setembre, i ha allargat l’estada, ja amb l’equip de Moreno, per poder continuar amb la seva readaptació a pistes.

L’EEBE U19, de tornada

A meitat del mes de setembre, el grup EEBE U19 dirigit per Xavier Salarich i amb Dídac González també com a entrenador, a més del preparador físic Ignasi Martorell, que es va incorporar uns dies més tard, va viatjar a Corralco per fer un mes d’estada. La progressió dels entrenaments ha estat l’habitual, aprofitant les condicions de neu que hi ha a l’estació xilena que ha acollit tots els equips de la FAE durant aquest estiu i principis de la tardor.

L’EEBE U19 ara ja es troba de tornada a casa, amb una expedició que han completat les dues esquiadores Ainhoa Piccino i Isabella Perez, i els sis esquiadors, Salvador Cornella, Carlos Salinas, Jan Visa, Jordi Rogel, Marcel Perez i Eric Mitjana.

L’equip, amb aquesta estada, tanca un bloc de llarga durada que s’hi afegeix als quatre dies d’esquí que alguns dels integrants del grup van tenir a Peer, durant l’estada d’agost al recinte tancat de la localitat belga.