Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:33 H
El director esportiu de la FAE, Roger Vidosa; el director de l’Àrea Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso; l'esquiador Joan Verdú; i l'entrenador Juan Lago, durant l'acte de presentació de la pretemporada de Verdú. (Foto: E. M.)
L'esquiador Joan Verdú i l'entrenador Juan Lago, durant l'acte de presentació de la pretemporada de Verdú. (Foto: E. M.)
El director esportiu de la FAE, Roger Vidosa; el director de l’Àrea Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso; l'esquiador Joan Verdú; i l'entrenador Juan Lago, aquest dijous al matí a la seu central de Creand Crèdit Andorrà. (Foto: E. M.)
L'esquiador Joan Verdú. (Foto: E. M.)

Verdú no vol arriscar els objectius de la temporada per la cursa a Sölden

Andorra la Vella.- L'esquiador Joan Verdú només correrà en la primera cursa de la temporada a Sölden (Àustria) si es veu capaç de fer una "bona carrera, si em veig amb un bon estat de forma i no hi ha risc de fer-me més mal". Així ho ha confirmat durant l'acte de presentació de la temporada i actualització de l'estat de forma de l'esportista que s'ha dut a terme aquest dijous al matí en la seu central de Creand Crèdit Andorrà, un dels seus màxims patrocinadors. En aquest sentit, Verdú ha declarat que, després de la caiguda patida en la mateixa estació on s'iniciarà la temporada d'aquí a deu dies, té sensacions similars a les de la temporada passada a Alta Badia (Itàlia). "És només el cop, no hi ha res trencat. L'any passat ja vaig poder tornar a esquiar en tres setmanes. Fa tres dies que anava amb crosses i ara ja puc caminar normal" ha revelat. Així doncs, tant l'esquiador com l'equip tècnic tenen molt clar que no arriscaran poder arribar a guanyar la Copa del Món per estar a la pista austríaca, on podria agreujar-se la lesió.

La pretemporada de Verdú a Nova Zelanda ha estat molt ben valorada. "Ha estat una pretemporada molt bona tant en l'àmbit físic, com tècnicament. Hem apostat un any més per la col·laboració amb l'equip noruec de Copa de Món" ha revelat el director esportiu de la FAE, Roger Vidosa. Per la seva banda, l'entrenador Juan Lago ha mencionat que, tot i el petit contratemps, "la vida ens està preparant una cosa gran". "La glòria per Andorra i els Pirineus serà eterna" ha afirmat.

De fet, ha estat el mateix Verdú que ha mencionat que, respecte a la temporada anterior i els períodes on estava en millor forma, "dins meu i dins l'equip creiem estem preparats físicament i mentalment". L'objectiu continua sent el mateix que a final de temporada: poder guanyar una copa del Món. Després del bronze a Val-d'Isère (França) i la plata a Schladming (Àustria), l'esquiador vol arribar a tocar el cel. Sölden és la principal incògnita actualment, però el que està clar és que no prendran cap "decisió precipitada".

El genoll afectat és el dret, justament la zona més castigada i que més intervencions ha patit. No obstant això, el tricolor ha mencionat que "no està al 100%, tot i que està prou bé per tot el que hem aconseguit fins ara". "No em preocupa res a escala tècnica, m'he preparat superbé tota la pretemporada i estic en un nivell de forma extraordinària" ha asseverat. Amb tot, l'equip no prendrà la decisió definitiva fins dos dies abans de la cita. "És un any molt important, tenim mundials, tindrem nou carreres més al davant i després de Sölden, em quedaria un mes per recuperar" ha conclòs.