12:27 H
El davanter Aron Rodrigo en un instant de l'Andorra - Portugal. (Foto: FAF)
Un instant de l'Andorra - Portugal. (Foto: FAF)

La resistència dels d'Eloy Casals minimitza la derrota contra Portugal (1-2)

Andorra la Vella.- Derrota de la Selecció sub-21 per 1-2 en un duel on els tricolors han deixat molt bon sabor de boca a escala futbolística. Per la seva part, la Selecció portuguesa només ha necessitat dos gols per reafirmar-se com a líder del grup G dels classificatoris per a l'Eurocopa. Tot i la clara superioritat dels de Rui Jorge físicament, els locals han pogut resistir per minimitzar el dany ocasionat a l'Estadi Nacional.

El partit ha iniciat amb pressió per ambdues bandes i un Andorra bastant sòlid en defensa amb diverses robades de baló al contraatac. Això sí, la majoria d'errades han estat a prop del mig del camp, en passades que s'han quedat massa curtes i han acabat amb possessió per als portuguesos o han estat massa llargues que han marxat per les bandes. Abans del minut 10, Aron Rodrigo ha rebut una bona passada que ha acabat anul·lada per posició antireglamentària. Els d'Eloy Casals han aguantat molt bé a uns 'esperanças' que no ha sortit amb tota la força, però que l'han anat guanyant a mesura que ha avançat el cronòmetre. Al 16', s'obria el marcador al contraatac després d'una bona apropada dels tricolors a porteria contrària. En una combinació ràpida, Pedro Santos, Rodrigo Gomes i João Marques avançarien fins a l'àrea on esperava un Henrique Araújo per xutar una pilota que ha entrat plorant a porteria.

Els laterals portuguesos no han deixat de pressionar durant tot el duel. Tanmateix, els andorrans han pogut trobar els forats en fins a tres ocasions. La més clara ha estat al minut 25, quan Aron Rodrigo ha aprofitat una rebuda per fer un xut potent i llarg des de la frontal de l'àrea que acabaria a les mans de João Carvalho. A només deu minuts per a la mitja part, Hugo Ferreira ha cercat l'empat molt a prop del pal dret.

Als tres minuts de la represa, un Gerard Sola molt encès ha pogut marcar un autèntic golàs en aixecar-la per sobre del porter contrari que, finalment, ha marxat fora. El combinat dirigit per Jorge ha tornat del descans amb una bona defensa que els locals han pogut desfer en diversos moments del duel. De fet, al 65' ja havien arribat a rematar fins a quatre cops, sense èxit. Però els visitants també han arribat a pressionar, i molt. Martim Neto (72') ha intentat agreujar la distància amb un xut des de la línia que ha acabat en mans de Mauro Rabelo.

I el 0-2 s'acabaria introduint al marcador cinc minuts abans dels 90' reglamentaris. Geovany Quenda ha passat una pilota a l'espai on l'ha rebut un Rodrigo Gomes que l'ha aixecat per sumar un gol més per als visitants. Al 87', el davanter de 17 anys de l'Sporting de Portugal ha intentat ser l'autor del tercer gol en un xut que acabaria en corner. L'alegria a la graderia tricolor vindria atorgada per Berto Rosas, dubte fins a darrera hora, que entre dos defenses l'ha pogut enviar al fons de la xarxa (89'). Amb cinc minuts de temps afegit, la Selecció ha cercat l'empat fins al final.

Una combinació entre Tiago Tomás i Fábio Silva quasi provoquen l'1-3 en un intent de taló per part del davanter. Moltes arribades dels portuguesos i passades llargues dels andorrans en un partit que ha acabat totalment trencat.