Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:47 H
El pilot Gerard de la Casa competint en la XIV Pujada Santa Maria de Vilalba-Ullastrell amb el seu Ford Fiesta Baporo Motosport. (Foto: FotoEsport)

De la Casa és el nou líder provisional del Campionat de Catalunya de muntanya

Ullastrell.- El pilot Gerard de la Casa (Ford Fiesta Baporo Motorsport) ha tancat un cap de setmana rodó a la XIV Pujada Santa Maria de Vilalba-Ullastrell, on ha aconseguit la 6a posició per col·locar-se com a nou líder del Campionat de Catalunya de muntanya. La prova, que es va disputar en condicions canviants pel que fa a la meteorologia, va permetre a De la Casa dominar entre els turismes, la categoria amb més participants, des de les mateixes sessions d'entrenaments i barallar-se per obtenir una bona posició a la classificació absoluta.

Les dues sessions d'entrenaments es van fer sota la pluja que, tot i ser lleu, va ser suficient per deixar la carretera amb unes condicions d'adherència complicades. Així i tot, el pilot nacional va aprofitar les condicions de tracció 4x4 del seu Ford Fiesta per dominar clarament la categoria en aquesta fase preliminar.

Les pujades de cursa van tenir característiques ben diferents. A la primera, encara amb punts de l'asfalt humit, va permetre un bon registre pel pilot de Baporo Motorsport que el col·locava al davant de la nodrida competència en l'apartat de turismes. En la segona, ja en sec, De la Casa va ser encara més ràpid als 3530 metres del recorregut, refermant el domini de categoria en la prova i assolint una meritòria sisena posició absoluta.

Amb la victòria de categoria en aquesta prova, junt amb l'absència del seu gran rival al campionat, Jordi Gaig, li han permès pujar a la primera posició del Campionat de Catalunya a l'espera de l'última cursa, la Pujada a les Ventoses a principis de novembre. Aquesta decidirà el nou campió de la regió catalana de turismes, un cop sumades totes les competicions disputades i descomptant un resultat, tal com s'estableix al reglament.

El pròxim compromís de De la Casa serà el dissabte 19 a la Pujada a la Peguera (Andorra), prova organitzada per l'ACA Club.