|
12:37 H
Un instant de l'amistós Andorra - San Marino. (Foto: FAF)

Molt més que un amistós i una victòria (2-0)

Andorra la Vella.- La Selecció absoluta ha saltat diumenge al terreny de joc conscient que el partit davant San Marino, tot i ser amistós, era gairebé una final. Els dos equips ho sabien, però Andorra va poder imposar el seu joc, adoptant un rol dominador que els va generar arribades a l'àrea i ocasions de gol. Els de Koldo Álvarez de Eulate van poder marcar dos gols per aconseguir la victòria just el dia en el qual es feien 20 anys de la primera victòria oficial de la Selecció contra Macedònia del Nord.

L'equip només va trigar nou minuts a inaugurar el marcador. Una pilota penjada a l'interior de l'àrea per Max Llovera era aprofitada per Berto, qui va poder desfer-se del defensa i del porter per marcar el primer gol de la tarda a l'Estadi Nacional. El davanter, firmava així el seu 5è gol amb la Selecció, en tot just el seu 19è duel. Poc més tard, els tricolors gaudien d'una gran oportunitat per fer el segon. Ara era 'Cucu' qui es plantava a l'interior de l'àrea després d'una assistència en profunditat de Marc Pujol. El porter, però, li llegia les intencions per evitar el gol.

Abans de la mitja hora, arribava la part dolenta de la tarda. I és que Berto va abandonar el terreny de joc per molèsties al taló. Sense el davanter sobre la gespa, Andorra ampliava diferències al 38'. Combinació de luxe entre Pujol i Joan Cervós. Una doble paret que acabava amb passada de la mort i el 2-0, obra del capità. En el seu cas, també era el cinquè gol amb la tricolor i el segon que li feia a San Marino. Fins i tot, abans del descans, oportunitat d'or pel tercer. Pilota que arribava centrada a l'interior de l'àrea, on Llovera l'esperava al segon pal. Rematada de cap que sortia fregant el pal.

A la segona meitat, el marcador ja no es mouria, però els locals continuaven dominant el joc i les ocasions. En un servei de cantonada, la pilota es passejava per l'àrea petita de San Marino, sense cap trobada amb un rematador, per molt poc. Passaven els minuts i Andorra continuava pressionant i buscant ampliar el seu avantatge. Fruit d'això, els visitants van estar a punt de fer-se un gol en pròpia porta. Va ser una cessió enrere que va acabar tocant la base del pal. Just abans del final de l'enfrontament, l'última per Andorra. Una altra pilota a l'interior de l'àrea que cap jugador podia arribar a contactar.

Així doncs, amb la victòria a l'amistós a la butxaca, la Selecció torna a tenir el cap a la Nations League. Serà al novembre quan torni la competició oficial, amb la visita de Moldàvia a l'Estadi Nacional. Una selecció que dissabte va caure davant Malta per 1-0 al 87', i que fa que tots dos equips estiguin amb sis punts, sent Andorra l'únic equip al qual li falten dos partits per disputar.