Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:33 H
La presentació de l'Andorra-MoraBanc Clàssica que ha tingut lloc aquest dijous. (Foto: Andorra Turisme)

Neix l'Andorra-MoraBanc Clàssica, la primera prova ciclista professional del país

Andorra la Vella.- Andorra es vestirà de gala el pròxim 22 de juny del 2025 per acollir la primera edició de l'Andorra-MoraBanc Clàssica, una nova cursa ciclista que vol consolidar el país com un destí de referència en el calendari internacional del ciclisme professional. La prova, que serà d'un dia i amb un recorregut que es desvelarà al maig, serà organitzada per VSL Sports conjuntament amb el ciclista professional del Lidl-Trek resident a Andorra Carlos Verona i comptarà també amb el suport tècnic dels organitzadors de la ruta d'Occitanie. Fins al moment, la prova rebrà el suport d'Andorra Turisme, MoraBanc, comú d'Andorra la Vella i el comú de la Massana.

Així ho han explicat aquest dijous al matí en una roda de premsa de presentació a l'Auditori de MoraBanc. Segons Carlos Verona, ciclista de l'equip Lidl-Trek i ambaixador de la cursa, "crear aquesta cursa era un pas natural per Andorra, un país amb una gran tradició ciclista, que compta amb gairebé 200 ciclistes professionals establerts i ha acollit diverses sortides i arribades de grans voltes. Avui per fi es presenta aquesta prova en la qual fa temps que treballem i que amb molta il·lusió esperem que s'acabi convertint en un referent del calendari professional".

Ara, aquest llegat ciclista culmina amb l'arribada de l'Andorra-MoraBanc Clàssica, una competició que reunirà els millors equips i corredors del món, oferint una oportunitat única per veure'ls competir al nostre territori. Amb 145 km i 4.300 m+ de desnivell tindrà un recorregut 100% en territori andorrà amb sortida a Andorra la Vella i arribada a la Massana, convertint-se en una clàssica d'alta muntanya en una data molt pròxima a l'inici del Tour de França.

De moment, a la presentació d'aquest dijous s'ha desvelat la data i nom de la cursa, i no serà fins al proper mes de maig quan es podran conèixer tots els detalls: recorregut, primers equips participants, etc.

Una aposta per l'excel·lència ciclista

La Clàssica Andorra MoraBanc no només aspira a ser un referent esportiu, sinó també un motor per posicionar Andorra com a territori ciclista en l'àmbit internacional. La cursa comptarà amb la presència de grans equips del circuit UCI World Tour i ciclistes de renom, consolidant el país com un destí privilegiat per a grans esdeveniments esportius.

Aquest esdeveniment s'alinea amb l'estratègia d'Andorra per promoure el turisme esportiu i dinamitzar l'economia local, oferint una plataforma per destacar l'atractiu del país tant per als ciclistes professionals com per als aficionats que vulguin gaudir de l'experiència ciclista als nostres ports.