Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:39 H
(Foto: M. R. )
(Foto: M. R. )
(Foto: M. R. )
(Foto: M. R. )
(Foto: M. R. )

La cursa Dynafit Andorra Trail arriba als 450 participants amb gairebé un 40% de dones inscrites

Escaldes-Engordany.- La cursa Dynafit Andorra Trail ja ha assolit els 450 inscrits, poques hores abans de tancar les inscripcions. Així ho ha anunciat aquest dimarts la consellera d'Esports i Servei de Tràmits d'Escaldes-Engordany, Laura López, durant la presentació de l'esdeveniment esportiu, que se celebrarà aquest cap de setmana. "En aquests moments, amb algunes hores encara per davant abans de tancar les inscripcions, comptem amb un 52,2% de participants inscrits. La cursa de 5K té un 24% dels inscrits, la Braibal un 11%, i la Palomera un 12%. També voldria destacar que el percentatge de participació femenina ha arribat al 38,9%, una dada que està creixent any rere any. Tot i que fa temps que l'esport femení va a l'alça, mai havíem assolit aquestes xifres" ha celebrat el CEO de VSL i director de la cursa, Gerard Riart, qui també ha avançat que "la cursa cada vegada s'obre més al panorama internacional" amb corredors d'onze nacionalitats diferents. De fet, un 76,7% del total d'inscrits prové de fora d'Andorra i, entre els equips participants, hi ha fins i tot corredors de Finlàndia, els Estats Units, Canadà i Islàndia.

Enguany, de fet, se celebra la sisena edició d'aquesta cursa que recorre les valls escaldenques, presenta tres distàncies i té una durada de tres dies amb participació per equips tot i que, darrerament i, a causa de les demandes de molts corredors que no trobaven companys del seu nivell, també s'ha permès fer-ho en format individual. A més, els participants poden inscriure's només a una de les curses: córrer divendres a la 5k Engordany (260 m de desnivell), dissabte a la Braibal (26k i 1890 m de desnivell), o diumenge a la Palomera (17k i 1200 m de desnivell). Les dues darreres són puntuables per a l'Ultra Trail du Mont Blanc. "Per a nosaltres, Dynafit, sempre valorem molt més la qualitat que la quantitat. Si bé les xifres són importants, ja que els corredors i atletes són l'essència d'una cursa, és fonamental una bona organització, uns avituallaments adequats, un recorregut ben dissenyat i un obsequi que estigui a l'alçada del corredor" ha afirmat la directora de màrketing de Salewa Dynafit, Núria Casaldàliga, qui ha mencionat que l'atleta Ricardo Cherta podria participar-hi. "Puc assegurar-vos que, en aquest sentit, és una cursa de deu, i nosaltres seguirem aportant el nostre granet de sorra per fer créixer aquesta cursa i conservar-la durant molts anys" ha afegit, Casaldàliga, tot recordant alguns dels valors de la marca: velocitat, obsessió i competitivitat.

En representació d'Andorra Turisme, Enric Torres ha recordat la importància d'organitzar esdeveniments que posin en valor la muntanya, tot i que ha subratllat que "no és vàlida qualsevol tipus de cursa". "Ja fa temps que aquest tipus d'esdeveniments són una tendència i observem una evolució molt positiva pel que fa al nombre de participants. Tenim una alta concentració de curses, principalment a finals de maig, juliol i fins i tot agost" ha apuntat, Torres. "No obstant això, a Andorra no teníem curses d'aquest estil al setembre, per la qual cosa vam valorar positivament aquest fet" ha afegit el director de producte i nous projectes d'Andorra Turisme, qui també ha destacat que és un valor afegit el fet que els participants i els seus acompanyants podran arribar al Principat i gaudir de tot allò que els ofereix.