Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:26 H
El tècnic tricolor, Ferran Costa. (Foto: FC Andorra)

L'FC Andorra vol fer-se fort al Nacional i seguir amb la ratxa de punts

Andorra la Vella.- L'FC Andorra torna a jugar aquest diumenge (12 hores) al Nacional davant el Real Unión d'Irun en un partit on els tricolors volen fer-se forts davant d'un rival que se situa segon a la classificació i mantenir la ratxa de sis partits consecutius puntuant. El tècnic Ferran Costa ha alabat el paper dels jugadors durant les sis primeres jornades de lliga, on han disputat quatre partits com a visitants i només han pogut mostrar el seu futbol a casa davant rivals "amb molta exigència" com el Barça B i la Ponferradina. Costa també ha destacat el paper sota pals d'Oier Olazábal, que encara no ha encaixat en les tres jornades que ha disputat.

Tot i les bones sensacions de l'equip -cinquè a la classificació amb onze punts i a cinc del líder-, el tècnic ha reconegut que "l'inici de lliga està sent molt dur a nivell dels rivals" i, de fet, "aquesta setmana no és diferent". També ha assenyalat que "l'Irun és un tros d'equip que fa moltes coses bé i té una idea de joc definida, amb grans jugadors i capacitat individual", però també amb un gran joc en equip. A més, ha afegit que els bascos "tenen una gran capacitat per amenaçar la porteria contrària" i per això serà important el suport del públic al Nacional.

De fet, ha mostrat les seves ganes per tornar a disputar un partit a casa i "davant la nostra gent". "Sabem que per guanyar el partit hem d'estar a un nivell altíssim" i, de mica en mica, "apropar-nos a la nostra millor versió". Els tricolors, per tant, hauran de treballar de valent per fer sentir el rival incòmode sobre la gespa i minimitzar les accions en contra a prop de l'àrea.

Tot i disputar un partit entre setmana, Costa ha incidit en el perill que pot generar el Real Unión de Irun perquè "estem en una alçada de la temporada on tothom va amb energia i no portem tants partits a l'esquena per notar certa fatiga, però igualment no podem saber si els ha afectat". El que està clar, ha reiterat, és que "tenen una plantilla llarga amb bons jugadors i amb alternatives", per la qual cosa la idea de l'FC Andorra serà "jugar a un ritme alt on l'equip busqui portaria contrària" i on no es concedeixin moltes ocasions.

Una de les bones notícies és que tot apunta que l'equip recuperarà Martí Vilà després de recuperar-se de les seves molèsties al bíceps femoral.