Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:49 H
El pilot Joan Vinyes. (Foto: FotoEsport)

Vinyes-Font tornarà a competir a València quatre anys després de la seva darrera participació

Andorra la Vella.- La dupla del motor formada per Joan Vinyes i Jaume Font (Porsche 992 GT3 CUP Baporo Motorsport) tornaran a ser uns dels màxims protagonistes de la penúltima prova del Campionat d'Espanya de Turismes (GT-CET), que tindrà per escenari el circuit Ricardo Tormo de Xest (València), els pròxims dies 4 i 5 d'octubre.

Els diferents programes esportius en els quals ha participat Vinyes les últimes temporades ha fet que les participacions en el Campionat d'Espanya de Turismes fossin esporàdiques, tan pel que fa al mateix Vinyes, com a Font. Aquest últim, la seva darrera competició al circuit Ricardo Tormo va ser a finals de 2022 amb un vuitè i un novè lloc. Per la seva banda, Vinyes va córrer per darrera vegada l'any 2020, en la primera cursa del campionat i pujant al podi ambdues curses (segon i tercer lloc). Quatre anys després la dupla Vinyes-Font vol tornar a ser protagonista a terres valencianes.

L'objectiu és millorar els resultats de la cursa de Motorland. El circuit dota d'unes característiques molt diferents de la pista aragonesa, amb quatre quilòmetres de longitud, el traçat és tècnic i compta amb una recta de només 876 metres. Segons ha declarat Vinyes "és una pista molt intensa i exigent. Només la curta recta et permet un petit moment de relaxament". En aquest sentit, ha valorat que, en la resta del traçat, "has d'anar molt concentrat per mantenir un bon ritme, sobretot en alguns trams de corbes enllaçades i on els avançaments els has de preparar molt bé per no sortir-ne perjudicat". "Esperem fer uns bons entrenaments cronometrats per tenir un bon lloc a la sortida" ha desitjat.

Canvi de programació

A diferència del que és habitual al GT-CET, el 'meeting' de València tindrà una variació important en el programa del cap de setmana. La competició es durà a terme divendres i dissabte.

El primer dia Vinyes-Font tindran dues tandes d'entrenaments lliures d'una hora cadascuna. La primera a les 10 hores i la segona a les 13.30 hores. El dissabte es farà tot el programa de curses, que a València, a més del GT-CET també hi haurà curses del Saxo Trophy i del TCR Spain. Així, l'activitat començarà aviat pels pilots de Baporo Motorsport, concretament a les 09 hores. Amb una durada de 75 minuts es farà la sessió oficial d'entrenaments cronometrats per definir la posició a la formació de sortida. La primera cursa està programada a les 12.10 hores i la segona a les 15.35 hores, totes dues amb una durada de 55 minuts.