Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:30 H
La fondista Gina del Rio al túnel de neu d'Alemanya. (Foto: FAE)

Del Rio i Esteve entrenen amb la vista fixada al Trofeu Sportful

Feltre.- L'equip d'esquí de fons ha dedicat els últims dies a entrenar amb neu abans d'una nova cursa, en aquest cas de rollerski, a Feltre (Itàlia), on cada any es disputa el Trofeu Sportful. La cita serà diumenge. Abans, però, Irineu Esteve ha estat a Noruega i Suècia, al túnel de Torsby, entrenant amb el Team Aker, mentre que Gina del Rio ha esquiat a la instal·lació també 'indoor' d'Oberhof (Alemanya).

El fondista ha estat les últimes setmanes combinant el treball físic amb el rollerski i l'esquí en neu. Els dies a Noruega amb l'equip noruec van incidir en la preparació física i roller, mentre que després, amb el desplaçament a Torsby (Suècia), s'ha estat treballant en el túnel de neu amb els esquís. Per la seva part, a Oberhof (Alemanya), Del Rio ha estat realitzant, una vegada al dia, sessions d'esquí al túnel, primerament amb tres dies suaus i, després, amb jornades més intenses. L'objectiu d'aquestes estades, tant per Esteve com per a Del Rio, és tocar neu, familiaritzar-se amb els esquís i tornar a la dinàmica d'entrenament habitual ara que s'acosta l'inici de temporada.

"La pretemporada està anant molt bé, sense cap lesió i respectant-nos la salut i tots dos han pogut realitzar els entrenaments amb normalitat" ha explicat l'entrenador Xabier de Val. La pretemporada de l'esquiadora ha estat centrada en la continuació del treball fet durant els últims anys, tot i que s'ha patit un augment en el volum. Pel que fa a Esteve, exercita amb l'equip i esperen "que tot continuï en aquesta línia positiva".