Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:35 H
L'entrenador Natxo Lezkano. (Foto: ACB / D. Catalán)

Lezkano: 'Estem en l'inici de la temporada, és massa d'hora per avaluar i jutjar'

Andorra la Vella.- El 'hype' del MoraBanc Andorra arriba dissabte al Fernando Buesa Arena, on s'enfrontarà a un Saski Baskonia que aquest dijous dona el tret de sortida a l'Eurolliga 2024-25 contra el Partizan de Belgrad. Tot i la primera derrota en lliga dels de Natxo Lezkano, únic equip de la jornada en perdre a casa, els tricolors saben que un resultat "no significa res" i que han d'acabar de formar-se com equip. "Tenim 34 jornades al davant, si ara ens posem a pensar en la derrota i els errors de cada jugador... Estem en l'inici de la temporada, venim de fer una molt bona pretemporada, és massa d'hora per avaluar i jutjar" ha declarat el 'coach'. Una valoració molt similar a la que va fer en roda de premsa postpartit on, a més, va afegir que "hi ha molta expectació en nosaltres".

Començar l'ACB contra el Dreamland Gran Canaria de Jaka Lajovic no és situació fàcil. Però continuar al camp del club entrenat per Pablo Laso, encara ho és més. "Totes les pistes són complicades, però quan t'enfrontes amb equips d'altíssim nivell d'Eurolliga, la cosa es complica" ha valorat el de Portugalete. A més, el club ha preparat tot un autèntic espectacle per al debut de la temporada a Vitòria i esperen poder oferir-lo ells també.

Experts en el joc ràpid, el Baskonia destaca pel gran nivell físic que posseeixen els jugadors, molt superiors respecte al MoraBanc Andorra i on el repte de l'equip tècnic es marca en "igualar aquest aspecte i no perdre'l per molta diferència". A banda, Lezkano ha assenyalat que han d'intentar frenar el seu contraatac per evitar les situacions en què puguin anotar molt ràpid. "Hem de poder estar bé en el joc sense pilota, el rebot i el 1x1. No és qüestió d'individualitats, sinó que cadascun ha de mirar pels seus jugadors" ha asseverat. Pel que fa a la derrota dels bascs contra la Laguna Tenerife, l'entrenador ha mencionat que no esperen un equip "tocat", sinó que se centraran en el joc que facin contra el Partizan i prendran nota.

Rafa Luz ja entrena

La lesió al soli de la cama esquerra ha deixat parat a Rafa Luz durant tres setmanes. Amb tot, Lezkano ha revelat que el base ja ha començat a entrenar amb el grup, sempre seguint les indicacions dels metges i físios, i les sensacions del mateix jugador. "Ho està fent bé i estem avaluant la seva progressió" ha conclòs.