Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:45 H
El nou president del COA, Xavier Espot Miró amb el vocal Gabriel Guerrero; el secretari general Josep Antoni Guerra; la vocal Sílvia Daban; i la tresorera Sònia Carrillo. (Foto: COA)

El COA presenta nova comissió encapçalada per Xavier Espot Miró

Andorra la Vella.- El Comitè Olímpic Andorrà (COA) ha iniciat un nou capítol del seu llibre amb l'entrada de la nova comissió, la qual està previst que es quedi fins a l'any 2028. La seu social de l'entitat esportiva ha acollit dimarts les eleccions per a la presidència. Amb només la candidatura de Xavier Espot Miró com a substitut de Jaume Martí, l'exrepresentant del COA ha assumit el càrrec de president amb el suport de 32 federacions.

Pel que fa a la nova comissió permanent, ha quedat formada pel primer vicepresident, Albert Coma; la segona vicepresidenta, Anna Garcia; el secretari general, Josep Anton Guerra; la tresorera, Sònia Carrillo; i els vocals Marisa Sánchez, Anna Maria Achon, Sílvia Daban, Antoni Crespo, Marc Rodríguez, Gabriel Guerrero i Sofie Juárez.

Fi a la guerra sobre el càrrec de Guerra

L'actual secretari general del COA ha estat el focus d'atenció els darrers dies per excedir la quantitat de mandats en el comitè. Segons estableix el Comitè Olímpic Internacional (COI), només es poden fer quatre i, amb aquesta darrera, Guerra en sumaria la sisena. Així doncs, algunes federacions com la de Natació o l'Atletisme, conjuntament amb Espot Miró, han arribat a una entesa perquè el secretari mantingui el càrrec fins a la celebració dels Jocs dels Petits Estats d'Europa, en ser una peça clau del comitè organitzador.