Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:26 H
El cap del departament d’Esports del comú d'Escaldes-Engordany, Julio Pintado, i la consellera d'Esports, Laura López, conversen abans de l'inici de la roda de premsa. (Foto: M. F.)
El cap del departament d’Esports del comú d'Escaldes-Engordany, Julio Pintado, i la consellera d'Esports, Laura López, durant la roda de premsa de presentació de la cursa. (Foto: M. F.)
El cap del departament d’Esports del comú d'Escaldes-Engordany, Julio Pintado, i la consellera d'Esports, Laura López, durant la roda de premsa d'aquest dilluns al matí. (Foto: M. F.)

Una cursa per conèixer la part alta d'Escaldes-Engordany i promoure l'esport

Escaldes-Engordany.- Amb la voluntat de fer conèixer la parta alta de la parròquia i fomentar l'esport, el departament d'Esports del comú d'Escades-Engordany ha impulsat la primera edició de la cursa popular dels 3 Ponts, que tindrà lloc el 26 d'octubre. A banda del fet que es tracti d'una nova cursa, una de les principals novetats d'aquest esdeveniment és que s'oferiran diferents classificacions, una de general, però també una d'específica per a cossos especials i una altra per a equips de personal de les administracions comunals. En aquest sentit, el cap d'Esports del comú, Julio Pintado, ha posat en relleu que als països veïns és "habitual" que les curses incloguin una classificació per als cossos especials, on hi sol haver "molts practicants d'esports" i amb la classificació específica per als comuns també es vol "animar el personal"comunal a la pràctica esportiva. "Esperem que tingui bona acceptació", ha desitjat Pintado.

D'aquesta manera, la cursa comptarà amb dos recorreguts circulars, amb sortida i arribada al carrer dels Veedors, un de familiar i un altre de més "atlètic". El familiar constarà d'uns 1,7 quilòmetres, no tindrà desnivell i transcorrerà pel nucli urbà. En aquest cas no hi haurà classificació, ja que el que es busca és que les famílies puguin prendre part amb els infants, amb mascotes i que sigui "més una festa que una prova atlètica", segons el cap d'Esports, que ha manifestat que el que l'objectiu final és promoure l'esport. El segon recorregut, de 3,2 quilòmetres, comptarà amb control de temps i hi haurà les tres classificacions abans esmentades. El recorregut transitarà pels tres ponts de la part alta i serà un circuit urbà, amb sortida i arribada al carrer dels Veedors, com el familiar.

Per tal de promoure la part festiva i lúdica d'aquesta prova, els participants podran anar disfressats i es duran a terme tallers de pintacares i una xocolatada popular. El fet que la prova estigui programada per al dissabte 26 d'octubre, coincidint amb l'inici de les vacances escolars de Tots Sants, fa que la previsió de participació sigui "difícil" tal com ha valorat la consellera d'Esports, Laura López, que ha afegit que esperen que "per les característiques de la cursa, tant la lúdica com la professional, crec que tenim bastant ganxo perquè la gent pugui passar una estona practicant esport i coneixent la parta alta de la parròquia de manera divertida" i ha destacat que esperen que "la gent pugui captar les ganes" que han tingut des del comú de fer aquesta prova. En el mateix sentit, Pintado ha manifestat que si arriben als 200 participants estaran contents.

Les inscripcions ja es poden fer a través del web del comú i estaran obertes fons al dia 24. El dia 25 es podran recollir els dorsals i els paquets de benvinguda al Prat del Roure. Participar en la cursa familiar té un cost de sis euros i dotze en la professional.