Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:26 H
El cotxe de la dupla Vinyes-Mercader al 53è Ral·li d'Andorra Històric. (Foto: ACA Club)
El podi de la categoria de Velocitat del 53è Ral·li d'Andorra Històric. (Foto: ACA Club)
El podi de la categoria Sport de regularitat del 53è Ral·li d'Andorra Històric. (Foto: ACA Club)
El podi de la categoria de Sport del 53è Ral·li d'Andorra Històric. (Foto: ACA Club)

Vinyes-Mercader guanyen el 53è Ral·li d'Andorra Històric

Andorra la Vella.- El teló del 53è Ral·li d'Andorra Històric ha caigut un any més, on s'ha consagrat el tàndem format per Joan Vinyes -Jordi Mercader (SEAT IBIZA KIT CAR) després d'un nou regnat en la categoria de velocitat, que també els ha deixat com a guanyadors absoluts. El podi de regularitat Sport ha estat per a Joan Carrancá - Laura Carrancá (BMW 325 ix ) i la corona de la categoria Sport se l'ha endut la dupla David Garrigoles-Sergi Giralt (Volkswagen Gold GTI MKII).

Assegurant-se cada tram, Joan Vinyes-Jordi Mercader han segellat una magistral actuació a la categoria Velocitat, on el binomi de Baporo Motorsport ha tancat la jornada amb la victòria, un cop més, de la prova esportiva més antiga del Principat. En segona posició, Jordi Ventura-Josep Autet (FORD SIERRA RS COSWORTH), que mai han deixat de pressionar a Vinyes-Mercader i també han conclòs la seva participació amb gran performance. Cal remarcar que Ventura va guanyar la prova als 2000. El tàndem integrat per Toni Riba-Oscar González (Ford Escort MKII) han donat el seu màxim esforç fins a últim moment i han pujat al podi en la tercera posició.

En regularitat Sport, Joan Carrancá (BMW 325 ix) torna a entrar al palmarès del Ral·li d'Andorra Històric, en aquesta oportunitat juntament amb Laura Carrancá com a copilot, que entra per primera vegada la història del Ral·li i passa a formar part de les dones que es consagren a la prova andorrana. El van seguir l'equip integrat per José Luis Moreno-Isidre Noguera (BMW 320 i) i, en tercer lloc, Josep Carrancá i Alicia Carrancá (BMW 325 ix). Pel que fa a la categoria de regularitat, David Garrigoles-Sergi Giralt (VOLKSWAGEN GOLF GTI MKII) van obtenir la primera posició, seguits de Jordi Ibarra-Marta Ibarra (SEAT 127) i, en tercer lloc, Juan Corbatera-Ramon Farres (VOLKSWAGEN GOLF GTI MKI).

La comissió Esportiva ACA CLUB, encarregada de l'organització de la prova, ha desplegat a una cinquantena de persones que han fet possible que aquesta edició hagi estat un èxit. En aquest sentit, des de l'ACA Club s'ha assegurat que han tancat una edició "espectacular i emocionant". "Hem tingut una molt bona quantitat i qualitat de la inscripció. També hem ofert, pel que fa als serveis, una nova experiència als participants i és clar, el dia acompanyat i en cada tram, a més del parc tancat, s'hi ha aplegat molt de públic" han valorat, afegint que es troben molt satisfets.

El Ral·li d'Andorra Històric ha estat patrocinat per Andorra la Vella, Pyrénées Andorra, Blunik i Deus Ex Machina, i disposa de la col·laboració dels comuns de Canillo, d'Encamp, d'Ordino, de la Massana i de Sant Julià de Lòria.

50 anys d'història

El Ral·li, organitzat per la comissió Esportiva d'ACA CLUB, arriba aquest any a la 53a edició. Tota la història de les cinquanta edicions de la prova estan recopilades al llibre Ral·li d'Andorra. Un petit país, un gran ral·li, que ACA CLUB va editar el 2021 i que conté tota la trajectòria de la competició andorrana. El llibre es pot comprar a la seu social de l'entitat.