Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:50 H
L'esquiadora Jordina Caminal, al podi dels darrers supergegants de la Copa de Sud-amèrica amb la britànica Giselle Gorringe i la xilena Matilde Pinilla. (Foto: FAE)

Jordina Caminal es proclama campiona absoluta de la Copa de Sud-amèrica

Corralco.- L'esquiadora Jordina Caminal ha aconseguit divendres dues bones curses de supergegant a Corralco (Xile) que l'han proclamat guanyadora de la SAC (Copa de Sud-amèrica) de supergegant, la qual cosa li permetrà sortir no més enllà del dorsal 31 a les pròximes Copes d'Europa. Així doncs, la tricolor ha tancat aquesta SAC de supergegant amb dues victòries, una segona i una tercera plaça, a les curses de Corralco i, anteriorment, a La Parva.

Amb una victòria i una segona posició en el supergegant SAC, Caminal s'ha pogut fer amb el títol de campiona de les SAC en la disciplina després de les quatre proves del calendari sud-americà. En aquest sentit, Caminal ha pogut sumar un total de 340 punts, seguida de la britànica Giselle Gorringe amb 209 i l'estatunidenca Haley Cutler amb 160. Segons esmenten en un comunicat emès per la FAE, això significarà un salt de qualitat en les pròximes curses europees, ja que per normativa, amb aquest títol, tindrà, com a màxim, un dorsal 31. Amb això assegurat, les opcions de continuar millorant augmenten per l'esquiadora de la FAE.

En un primer SG Caminal ha estat segona, a +0.89 de la guanyadora Gorringe (1.14.30), mentre que en tercera posició ha finalitzat la canadenca Emma James, a +2.28. Aquí, l'esquiadora andorrana ha pogut sumar 80 punts SAC. En l'altre, s'ha imposat amb un crono de 1.12.62, sumant 100 punts SAC i marcant, a més, 39.19 punts FIS que li permetrà rebaixar els seus actuals 38.93 punts FIS. A la cursa, Caminal ha deixat en segona a Gorringe (+1.44) i en tercera a la xilena Matilde Pinilla (+3.79).

"Als descensos no he sabut adaptar-me a la pista i no he tret gaires bons resultats" ha valorat l'esquiadora. Amb tot, Caminal ha declarat que aquest manteniment del ritme li ha permès treure un bon esquí i unes bones carreres en la disciplina. "Aquests resultats m'han permès guanyar la general de la SAC i el més important és que això em permetrà tenir el dorsal 31 a les Copes d'Europa i així des d'un principi atacar les Copes d'Europa des d'una posició més avançada" ha conclòs.