Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:36 H
El pilot Xavi Cardelús en els entrenaments a Indonèsia. (Foto: Cardelús Racing Team)

Jornada d'aprenentatge per a Cardelús a Indonèsia

Andorra la Vella.- La primera jornada d'entrenaments del Gran Premi d'Indonèsia que s'ha fet aquest divendres al circuit de Mandalika ha estat sobretot d'aprenentatge per a Xavi Cardelús, ja que mai no havia competit en aquest circuit que es va incorporar al calendari del Campionat del Món fa un parell de temporades.

A la primera sortida a pista, ha estat un dels pilots que més voltes ha fet amb l'objectiu de memoritzar el traçat indonesi i ha aturat el cronòmetre en un 1'36.291 que el situava al 28è lloc a 2.3 segons del millor registre i, el que és més important, a només mig segon de la dinovena posició. La seva volta ràpida ha arribat al penúltim gir dels 19 que ha acabat fent als 4.301 metres del circuit indonesi.

El segon entrenament del dia ha arribat un nou pas endavant perquè la seva volta ràpida ha estat 1'35.522 i s'ha situat a només 1.8 dels més ràpids i amb registres similars als dels pilots que l'han precedit immediatament a la classificació. Novament, ha estat un dels participants de Moto2 que més voltes ha fet.

"El balanç d'aquesta primera jornada és positiu tenint en compte que no coneixia aquest circuit que és un traçat força ràpid i m'agrada. Ja d'entrada he anat força bé i he acabat la primera sessió satisfet. A la segona, no he acabat d'anar tan ràpid com volia, però contràriament al que ens ha passat en molts circuits, sí que hi ha hagut una millora clara", ha valorat el pilot de Fantic Racing. Per aquest motiu destaca que hi ha "marge" de millora i que precisament dissabte sortiran "a buscar-lo".