Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:44 H
El president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca, en la roda de premsa d'anunci de les novetats amb l'estadi. (Foto: E. M.)
El director general i esportiu l'FC Andorra, Jaume Nogués, en la roda de premsa d'anunci de les novetats amb l'estadi. (Foto: E. M.)
El render del projecte de l'estadi. (Foto: FC Andorra)

Sense estadi a Borda Mateu: la propietat refusa la signatura del contracte amb l'FC Andorra

Andorra la Vella.- Sense nova casa. El president de l'FC Andorra, Ferran Vilaseca, i el director general i esportiu del club, Jaume Nogués, han fet públic aquest dijous que el nou estadi de l'equip no es realitzarà finalment als camps Borda Mateu. Segons han declarat, el passat 19 de setembre, ambdues parts es van reunir per firmar l'acord de cessió dels terrenys quan la propietat es va negar a la signatura. "És molt respectable la seva decisió. El contracte estava establert per 40 anys de duració i un milió d'euros anual per la nostra part. Ja estava redactat i tot, però la propietat va entendre que no era la millor opció pel seu terreny", ha revelat Vilaseca. En aquest sentit, l'entitat tricolor ja treballa per poder disposar d'una nova casa, un dels tres pilars fonamentals del club conjuntament amb l'àmbit esportiu i social. "Moltes vegades s'ha dit que anem d'enganyifa. No m'amagaré, és una decepció molt gran, però volem donar-li les gràcies a l'entitat per totes aquestes negociacions" ha mencionat Nogués.

Després dels projectes fallits amb Prada de Moles i Borda Mateu, l'FC Andorra tornarà a patir per cercar una nova ubicació per l'estadi, sempre vetllant per les necessitats i la realitat del país. "Entenem que s'ha de trobar una solució" ha mencionat Vilaseca. Per aquest motiu, la directiva ja s'ha posat en contacte amb la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i les institucions per cercar alternatives. "Si hi ha alguna possibilitat de fer un projecte viable ho estudiarem" ha confirmat, esmentat que, en ser una obra privada d'un club esportiu (el qual depèn econòmicament dels socis i inversors), han de ser conscients de la viabilitat econòmica.

Cal remarcar que el projecte s'ha qualificat en vàries vegades d'ambiciós per la categoria en la qual romana actualment el club. Amb tot, la creació d'un estadi propi es veu com la millor solució per desencallar la complexa situació que hi ha al país amb les instal·lacions esportives i el difícil encaix entre totes les entitats. Per això, l'FC Andorra havia destinat esforços en estudiar la seva viabilitat econòmica, comptava amb un avantprojecte de l'estadi i del multifuncional i disposava del suport de les institucions per tirar-ho endavant. Tot i que l'alternativa de fer ús del nou camp de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) és la més assolible a hores d'ara, el president del club ha declarat que és un terreny "que s'ha creat per als seus equips". "S'han ofert a cedir-lo de forma transitòria, però no és la solució definitiva" ha assenyalat.

Així doncs, es marca un "punt i seguit" en la trama de l'estadi del club propietat de Gerard Piqué, on ja es busquen altres vies de remeiar la nova entrecreuada.