Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:37 H
Un instant del MoraBanc Andorra - Giants Antwerp. (Foto: Basketball Champions League)

Dels rivals belgues als alemanys: el MoraBanc Andorra passa, sense problemes, a segona ronda de la BCL (91-73)

Antalya.- Precisió, bon joc i treball en equip. Aquestes han estat les tres claus en la victòria del MoraBanc Andorra davant els Giants Antwerp (91-73) en la primera ronda dels classificatoris per a la Basket Champions League (BCL). L'equip dirigit per Natxo Lezkano ha demostrat haver acabat la temporada amb bones sensacions i estar ben preparats per la competició europea, tot i que encara ho hagin d'allargar als dos partits restants.

L'inici del duel ha estat molt ambigu. Per una part, el MoraBanc Andorra ha començat amb encert, mentre que el joc defensiu dels belgues ha sortit molt precís a la pista. Després, han estat dos minuts d'ocasions de cistella sense punts per ambdós equips. Però els tricolors han començat la seva ratxa de cistelles amb un 3+1 de Michael Moore sobre Nikos Chougkaz pel 9-4. Tot i els constants intents de l'Antwerp per acostar-se o, inclús, estar davant al marcador, només ho han pogut assolir al minut sis del primer quart (13-14), però el resultat no duraria massa. Entre robades i bones jugades, els andorrans s'han fet amb el primer parcial amb un 26-20.

Al segon quart, els de Jill Lorent han posat una marxa més, cercant la creació de jugades que els hi permetis encistellar. Tanmateix, els de Lezkano han continuat amb la solidesa que ha impedit que els belgues aprofitessin les seves errades. Al 31-24, dos lliures per Ben Lammers que ha agreujat la tensió a la pista turca. El digital no ha parat de moure's i aviat mostraria un avantatge favorable pels tricolors d'onze. Jerrick Harding torna a posar més distància pel mig en la momentània desconcentració de l'equip, i un molt bon triple d'Elias Lasis ha tornat a posar als vermells i negres al duel. Això sí, han arribat Chougkaz i Shannon Evans II per rescatar el resultat abans de la mitja part.

A la represa, el MoraBanc Andorra ha sortit endollat amb una primera cistella de tres, obra de Stan Okoye. El rival ha entrat molt millor que en el 2Q, però s'han trobat amb un equip que no ha canviat la dinàmica. De fet, s'han anat reforçant a mesura que passaven els minuts. Harding, que ha estat impecable als triples (4/6), ha tornat a sumar de tres pel 64-45, forçant el temps mort de Lorent. L'Antwerp no ha aturat els intents per capgirar el resultat, arribant als 50 punts i passant a jugar als triples, que no han passat a través del cèrcol. I quan els de Lezkano han arribat a la diferència de 20, l'han sabut mantenir.

Darrers deu minuts amb un 80-59 que ja deixava entreveure el final de la història. Els Pirenaics han sortit molt més relaxats a la pista, i la prova ha estat les contínues cistelles dels belgues pel 80-63 amb poc més d'un minut i mig jugat. L'entrenador de Portugalete, veient la situació, ha demanat un temps mort per dona'l-si un toc d'atenció que ha fet efecte. El joc s'ha vist molt més estàtic i controlat, però amb poc encert (només una cistella de Ferran Bassas). Amb tot, la bona ofensiva tricolor ha fet que, a manca de dos minuts, els belgues només haguessin sumat de dos un cop (91-65). Finalment, els 'gegants d'Anvers' han pogut evitar una distància que passes dels 20 punts amb un marcador final de 91-73.

En el segon partit d'aquesta fase prèvia, el MoraBanc Andorra s'enfrontarà als alemanys Telekom Baskets Bonn, divendres 20 a les 18 hores.