Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:41 H
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; la cònsol major d'Ordino i representant dels set comuns, Maria del Mar Coma; el secretari d'Estat d'Esports, Alain Cabanes; la cònsol menor d'Andorra la Vella, Olalla Losada; i la consellera d'Esports del comú d'Escaldes-Engordany, Laura López, amb les samarretes de la 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física. (Foto: E. M.)
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell; la cònsol major d'Ordino i representant dels set comuns, Maria del Mar Coma, durant la presentació de la 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física. (Foto: E. M.)
La cònsol major d'Ordino i representant dels set comuns, Maria del Mar Coma, durant la presentació de la 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física. (Foto: E. M.)
La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, durant la presentació de la 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física. (Foto: E. M.)

La 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física presenta un repte per arribar als 100 milions de passes

Andorra la Vella.- La 4a Campanya nacional de promoció de l'activitat física, la qual es durà a terme del 19 de setembre al 19 d'octubre sota l'eslògan 'Mou-te per la teva salut', ha canviat de metodologia i, enguany, proposa un repte col·lectiu i un altre individual. "Hem substituït les activitats que es van fer l'any passat a totes les parròquies amb aquest repte que ens ha semblat com una iniciativa més atractiva per a tothom" ha esmentat la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell. En aquest sentit, a través de l'aplicació 'Fittoken Move', es comptaran tots els passos realitzats per poder arribar a sumar 100 milions de passes entre tot el país. Pel que fa al repte individual, l'objectiu serà arribar a les 120.000 passes que, assolint-ho, s'entrarà en un sorteig de 32 premis atorgats pels set comuns i el Govern.

"Amb aquests incentius, ja que cada repte té associat un premi, contribuïm al foment de l'activitat diària, que, en aquest cas, només requereix sortir a caminar i sumar passes", ha relatat la ministra de Cultura, Joventut i Esports. De fet, la voluntat és que tothom pugui tenir un estil de vida actiu. Per aquest motiu, el 19 d'octubre a partir de les 11 hores, s'organitzarà a totes les parròquies la marxa popular de tres quilòmetres. El preu de la inscripció és de cinc euros amb els quals s'inclou una samarreta (disponibilitat limitada, fins al 29 de setembre) amb un disseny "més original", segons ha qualificat Bonell, i una polsera d'Unicef, entitat a la qual aniran destinats tres dels cinc euros de la recaptació per al projecte 'Igualtat de gènere a Afganistan'. Aquest té com a objectiu millorar la vida a les dones i les nenes, a través de la formació d'educadors en matèria de salut, donant suport a organitzacions.

El foment de l'activitat física entre la població és l'objectiu principal tant del Govern com de les corporacions comunals per poder respondre a les demandes de l'OMS i la Unesco per combatre el sedentarisme. Així doncs, la cònsol major d'Ordino i representant dels set comuns a la presentació, Maria del Mar Coma, ha assenyalat que són "els responsables de crear un marc idoni per als ciutadans, perquè puguin mantenir una qualitat de vida òptima". "En els darrers anys, des de totes les parròquies i institucions, s'està vetllant per adequar, senyalitzar i fer més atractiu i accessibles els camins interurbans i de muntanya per a tots els nivells" ha declarat. A més, ha remarcat que estan "en el millor país per transmetre, des de la natura, els beneficis de l'activitat física".

Tothom que estigui interessat a inscriure's a la campanya podrà fer-ho a partir del dijous 19 i fins al tancament de la iniciativa de forma on-line a través de la pàgina web www.esportperatothom.ad. Pel que fa a la recollida de samarretes, es podrà realitzar de l'1 al 18 d'octubre a les parròquies de residència. Finalment, els punts de sortida de la marxa popular seran a la plaça del Riu de Canillo; la plaça Sant Miquel d'Encamp; el prat del Prat Gran per la Massana i Ordino; la plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria; i el parc Central per les parròquies centrals.