Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:38 H
Carles Visa, Lluís Ruiz i Laura Orgué amb Carola Vila, que diu adeu a la competició. (Foto: FAE)

Carola Vila diu adeu a la competició

Andorra la Vella.- Carola Vila ha anunciat el seu adeu a la competició. L'esquiadora, que va prendre la decisió abans de l’estiu, ha explicat aquest divendres a la seu de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) la seva decisió. “Faig un balanç molt positiu, moltes experiències, valors, gent, no ho canviaria per res del món”, ha expressat Vila.

Vila ha dit adeu a la competició i, en roda de premsa, ha explicat els seus motius per prendre aquesta decisió després de nou anys representant Andorra i la FAE per tot el món: “Fa nou anys que formo part de la FAE i vull agrair a la federació que al final m’ha donat l’oportunitat de viure de l’esport que més m’agrada del món. Ha sigut una etapa molt maca. Però, fa dos anys que arrosseguem temes més difícils, canvis a l’equip, una lesió, i per això vam fer una aturada que ja vam explicar, per posar els comptadors a zero. Quan vaig reprendre els entrenaments al març vaig veure que el nivell d’implicació i compromís no eren els idonis per competir a l’alt nivell, i per tant, tant per mi com per la FAE, el més honest era plegar i vam prendre aquesta decisió a principi d’estiu”.

La fondista ha volgut tenir paraules d’agraïment cap a totes les persones i entitats que han fet possible la seva carrera esportiva: “Volia agrair a la FAE i el Govern, perquè són al final els que subvencionen aquests projectes i els hi donen empenta i a tots els espònsors, sobretot a Naturland i Andbank, que al final eren els que més he tingut al darrere. També a tots els companys d’equip que he tingut tots aquests anys, als tècnics, skimen i a tots, i a la família, que segurament són els que més ho han patit tot aquests anys i sempre han estat allà”.

L’esquiadora, que ha estat especialment la passada temporada fora de la competició per recuperar-se dels seus problemes físics, ha manifestat que “en cap moment” aquesta decisió és per “falta de motivació”. “La lesió sí va ser molt complicat, al maig estava bastant bé, però com he dit fa nou anys que em dedico a aquest esport i soc súper conscient que el que necessito per arribar on vull arribar, tant a nivell personal com pel que es necessita a arribar a l’alt nivell, és molt gran a nivell d’implicació i de tot, i en tornar a entrenar vaig veure que això no ho tenia i tant jo com la FAE estem d’acord que són projectes que o vas al 200% o no fa falta que hi vagis perquè al final patiria jo, patiria la FAE i patirien tots”, ha expressat.

Amb tot, Vila mira enrere i la seva anàlisi, el seu balanç de tot el viscut i aconseguit, és positiu. “Faig un balanç molt positiu, moltes experiències, valors, gent, no ho canviaria per res del món. No em podria quedar amb res en concret perquè el que he viscut és molt guai en general”, ha valorat.

Així mateix, el gerent de la FAE, Carles Visa, que ha acompanyat Vila, ha tingut paraules d’agraïment, per tota la seva feina al llarg de tants anys. “Per a la federació avui és un d’aquests dies que no ens agraden. Al final per nosaltres la Carola ha estat un actiu per a la federació, pensem que ha fet uns resultats bons, hi ha una trajectòria olímpica i mundialista que s’ha guanyat per mèrits propis. Nosaltres hem intentat parlar amb la Carola perquè reconsiderés la decisió, ho hem fet tots, la Laura Orgué, els membres de la junta, els tècnics, però no l’hem pogut fer canviar d’opinió i ens toca acceptar la seva decisió. Ens toca respectar-ho i pel que fa a la junta directiva i tot l’equip només podem agrair a la Carola el seu treball, la seva dedicació i el seu esforç que sempre, sempre, sempre ha realitzat, i per haver representat molt dignament a la FAE i a Andorra en totes les competicions en què ha participat”, ha dit.

Visa ha lamentat el fet de quedar-se amb una corredora menys a la secció d’esquí de fons, que ara comptarà amb Irineu Esteve i Gina del Rio. “Som una federació molt petita i arribar a construir una atleta com la Carola són molts anys i sap greu quedar-se amb què podríem anar a més. Ara hem de mirar al darrere als clubs i construir molt a poc a poc una atleta com la Carola. Hem de confiar que el club aporti algun esportista i continuem construint, però aquesta és la nostra realitat, que som molt petits. Els atletes que hem tingut han sigut molt bons”.