Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:35 H
Un instant del duel de la 45a Lliga Catalana FC Barcelona Basket - MoraBanc Andorra. (Foto: Jonay González / FCBQ)

Un MoraBanc Andorra totalment desconegut cau davant el Barça de Peñarroya (90-77)

Tarragona.- La manca d'encert, la precipitació i les errades en defensa durant la segona part han condemnat al MoraBanc Andorra a la derrota contra l'FC Barcelona Basket per 90-77. Tot i iniciar molt bé en ambdues parts, els tricolors no han pogut mantenir la constància durant el duel, mentre que la banqueta dirigida per Joan Peñarroya s'ha fet més forta amb el transcurs del matx i ha sabut aprofitar els defectes del rival.

Els tricolors han engegat el matx amb un domini clar davant els blaugranes. Amb tot, aquesta superioritat s'ha anat esvaint a mesura que ha progressat el duel. Al cap de dos minuts, s'ha començat una batalla de triples per veure qui podia encertar més i, on només Sekou Doumbouya ha pogut encistellar pel 2-8. La bona capacitat defensiva dels de Natxo Lezkano ha aparegut de forma intermitent, mentre que el Barça ha aprofitat les carències del rival per millorar el seu joc ofensiu. Un gran Kevin Punter introduïa l'empat a deu al marcador. D'altra banda, Willy Hernangómez ha intentat ampliar distàncies sense remarcar que un impecable Nikos Chougkaz podia aparèixer per evitar-ho. La bona actuació dels dos equips s'ha reflectit en el resultat, on el primer parcial ha estat favorable als barcelonins per tan sols un punt de diferència (17-16).

Durant el segon quart, el MoraBanc Andorra ha sortit a revertir les errades comeses i, momentàniament, ha semblat que ho podien assolir. Un encert els ha avançat al 17-18, però, ràpidament, els homes de Joan Peñarroya han reaccionat per un 26-23 abans del temps mort demanat per Lezkano. Tot el bon treball que s'havia realitzat durant els primers minuts semblava no haver estat mai. Els tricolors no han encertat cap triple, tot i les contínues ocasions. I, paral·lelament, Jabari Parker li ha extret la falta personal a Chumi Ortega.

Els tirs lliures han iniciat una davallada de cistelles que han augmentat la diferència a deu (33-23). Lezkano sabia que havia de posar cartes en l'assumpte per tornar-los a posar al partit o, si no, la distància seria massa per ells. I quan més ho han necessitat, Shannon Evans ha aparegut per fer un triple que acabaria de complementar-se amb un tap de Felipe dos Anjos a Juan Núñez. Amb una tècnica a l'entrenador de Portugalete i un últim triple de Dario Brizuela, el Barça ha posat la diferència de dotze abans del descans.

A la represa, els Pirenaics no han donat treva als blaugranes. Sent molt precisos amb jugades ràpides i sense deixar marge a la sortida contrària han pogut retallar fins al 47-41. Nico Laprovittola ha trencat la ratxa tricolor amb una cistella de tres. Just l'argentí, seria el causant d'una falta que atorgaria un 2+1 als visitants que, per remeiar l'error, posaria dos triples seguits (56-43). La defensa del MoraBanc Andorra ha desaparegut durant el final del tercer quart, i la prova ha estat la comoditat amb la qual han jugat tant Laprovittola com Joel Parras. Ferran Bassas ha intentat per tots els mitjans evitar agreujar les distàncies, sense èxit. En el darrer sospir, Kyle Kuric ha demostrat tenir un canell màgic amb un triple allunyat de la línia pel 67-54.

Darrers 10 minuts del partit amb un Chougkaz que ha exercit de director d'orquestra. L'esperança tricolor no ha mort en cap moment. Evans II ha extret un 3+1 que Nuñez s'encarregaria de proporcionar-li al Barça, amb un punt menys, per una falta provocada per Dos Anjos. En dues pèrdues del Barça, el Morabanc ha pogut retallar fins al 76-71. Tanmateix, si Peñarroya ja havia demostrat els seus dots com a entrenador, ha acabat de fer-ho en aquest quart. 88-75 al digital i l'ala-pivot grec ha tornat a ser el protagonista del duel en una cistella amb mat. Això sí, no ha pogut frenar la victòria del torrent blaugrana.

El darrer duel de la primera fase de la 45a Lliga Catalana, el Bàsquet Girona - FC Barcelona, es disputarà divendres a les 21 hores, quan se sabrà qui jugarà la final de diumenge (19.30 hores) contra el Baxi Manresa.