Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:32 H
La jugadora d'escacs Júlia Muratet en les 45es Olimpíades de Budapest (Hongria). (Foto: FIDE Chess)

Andorra debuta en les Olimpíades d'Escacs de Budapest experimentant les dues cares de la moneda

Budapest.- Tret de sortida a la participació andorrana en les Olimpíades d'Escacs de Budapest, on la Federació d'Escacs Valls d'Andorra ha viscut les dues cares de la moneda durant la primera jornada, disputada dimecres. L'equip masculí partia com a favorit davant Guam, i així ho han acabat sent. El primer a guanyar ha estat Josep Maria Ribera en el quart tauler, una victòria còmoda on s'ha imposat amb un ràpid atac. Poc després, l'ha acompanyat Jordi Fluvià en el primer tauler, guanyant material amb un cop tàctic poc després de sortir de l'obertura.

La següent victòria ha estat per Serni Ribera en el tercer tauler on, després d'igualar i aconseguir desenvolupar les peces, s'ha imposat tàcticament. Finalment, Òscar de la Riva, en el segon tauler, ha ficat el 4-0 definitiu al marcador. En la seva partida ha tingut avantatge tota l'estona, així i tot, el rival ha plantejat una llarga defensa, que no ha estat suficient per evitar la derrota.

Pel que fa a l'equip femení, les andorranes han tingut un emparellament complicat conra una de les deu millors seleccions femenines del món, Alemanya En el primer tauler, Andrea Henderson ha jugat un esquema interessant per intentar sorprendre a la seva rival, arribant una posició amb igualtat de material, però a on l'avantatge d'espai de l'alemanya ha sigut suficient per imposar-se. Per la seva part, Ariadna de la Riva s'ha quedat amb una posició molt prometedora en el segon tauler amb un avantatge estratègica que prometia una partida amb iniciativa. Per desgràcia, un error posicional ha capgirat la situació, fent que la rival pogués capgirar el resultat a poc a poc.

En els taulers restants, les germanes Muratet han fet el seu debut olímpic. Júlia Muratet (tercer tauler) ha jugat un esquema molt atrevit, amb una partida de doble fil amb opcions pels dos colors. Però la victòria no ha acabat caient del seu costat. En el darrer tauler, Alexandra Muratet ha jugat amb iniciativa a l'obertura. No obstant això, una simplificació rival l'ha deixat amb un desavantatge posicional que l'alemanya ha explotat fins a imposar-se.