Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:42 H
Un moment de l'Andorra contra l'Índia d'hoquei patins U19. (Foto: FAP)

La Selecció U19 d'hoquei patins disputarà la final del Campionat del Món contra Alemanya

Rimini.- Després de dos partits de pallissa contra Nova Zelanda i Mèxic, la Selecció sub-19 d'hoquei patins ha aconseguit quedar primera de grup en guanyar els darrers duels, contra la Xina Taipei per 17 a 4 i contra l'Índia per 7 a 4. La gran actuació a la primera fase de l'Intercontinental Championships ha deixat als de Manel Rubio invictes i amb l'accés directe a la final, la qual es disputarà dissabte 13 contra Alemanya, també primera de grup que ha aconseguit el passi després de vèncer a la Gran Bretanya (2-13).

"Hem aconseguit guanyar amb alts i baixos. Hem tingut estones de control i d'altres sense" ha analitzat Rubio en referència al partit contra l'Índia d'aquest dijous. El premi d'accedir a la final potser ha estat massa gran pels andorrans en certs moments. La bona arrencada del duel ha fet que ràpidament es posessin amb un 3-0 a favor durant els cinc minuts inicials, on han pogut plasmar el plantejament de matx parlat sobre l'anàlisi prèvia de la metodologia de joc dels hindús. "A partir d'aquí, la precipitació ens ha jugat una mala passada. Hem pres decisions no ben pensades, hem fet jugades poc elaborades i hem passat a fer un joc directe amb el qual hem perdut la bola en moltes ocasions, derivant al 3-1" ha explicat.

Abans del descans, els tricolors han tornat a demostrar les dues cares de la moneda a la pista, primer amb el 4-1 o, després, deixant-se anar l'avantatge assolit fins al 4-3. "En la segona part hem entrat tous en defensa i descentrats. L'Índia ens ha empatat i en el temps mort, els hi hem explicat als jugadors que havíem de tornar a jugar com al principi" ha mencionat el seleccionador. Aquesta defensa en bloc i joc d'equip que ha reclamat Rubio s'ha pogut materialitzar sense cap altre contratemps pel 7-4 final.

El grup dedicarà la jornada de divendres a descansar i a analitzar als alemanys. "Només ens queda somiar en gran, perquè no sempre tenim l'oportunitat de jugar una final del Campionat del Món. Així que hem de fer un últim esforç per posar la cirereta al pastís, una que els jugadors es mereixen per tot l'esforç i dedicació" ha conclòs Rubio. Cal destacar que tant Alemanya com Andorra, en accedir a la final, ja adquireixen una pujada al grup mundial pel pròxim campionat.