12:26 H
Un moment del duel Andorra - Malta de la UEFA Nations League 2024-2025. (Foto: FAF)
El jugador Joel Guillén en un instant del duel Andorra - Malta de la UEFA Nations League 2024-2025. (Foto: FAF)

La manca d'encert condemna a una derrota per la mínima (0-1)

Andorra la Vella.- Nova derrota per la Selecció absoluta masculina en el seu primer partit de la UEFA Nations League 2024-2025 contra una Malta que, tot i arribar ferits del partit contra Moldàvia, encara continua sent molta Malta pels de Koldo Álvarez de Eulate. Els tricolors han tingut ocasions de sobres per intentar cercar l'empat, si no acabar guanyant el partit, però la manca de precisió ha acabat amb la derrota per la mínima (0-1). La selecció tornarà a jugar en competició continental el pròxim 10 d'octubre contra Moldàvia (Estadi Zimbru, 18 hores), on intentaran sortir del darrer lloc de la classificació del grup 2 de la lliga D.

Durant la primera part del partit, la intensitat ha anat creixent a mesura que ha passat el temps. Ambdós equips han començat tímids, sense voler arriscar massa a pujar fins a l'àrea. Amb tot, els tricolors han iniciat a cercar opcions per obrir la llauna, sense èxit, fet que provocaria un canvi de mentalitat en Malta. Al minut 18, arribaria la més clara fins al moment. El combinat dirigit per l'italià Michele Marcolini trauria una falta amb jugada assajada que ha acabat als peus de Joseph Mbong, qui ha intentat anar pel gol amb un xut fort i directe a la part alta de la porteria, el qual s'ha anat fregant el travesser. En la següent, Iker Álvarez s'ha vestit amb la capa d'heroi per parar a mà canviada una molt bona ocasió dels visitants.

Per part andorrana, els internacionals han pogut arribar amb relativa facilitat a porteria en diverses ocasions, sense poder aprofitar les oportunitats. Moltes vegades s'ha pecat d'excés d'emoció i ansietat amb passades molt llargues que han acabat anant-se per les bandes. Al 38', Berto Rosas ho ha intentat desmarcant-se en una jugada al contraatac que ha acabat anul·lada per fora de joc. Segons abans del descompte, Rosas ha tornat a cercar porteria amb un xut des de fora de l'àrea que ha parat Henry Bonello. I la llauna s'ha obert en el pitjor moment del partit. Refús en curt de Biel Borra que ha provocat que la pilota caigués morta, error que Ryan Camenzuli ha aprofitat per fer el 0-1.

Ja en la represa, Malta ha sortit a buscar el segon gol mentre Andorra ha intentat defensar de la millor manera possible. Al 51', els locals han tingut la més clara amb una altra actuació d'un Rosas desmarcat que ha acabat amb un xut interceptat pel cos del porter maltès. Els de Koldo Álvarez de Eulate s'han animat i, només un minut més tard, Joan Cervós treia de córner per arribar a una rematada de cap d'Ian Olivera, un altre cop parada per Bonello. Nova oportunitat per Andorra amb una passada de Teixeira que la deixarien escapar tres centrals perquè intentés el remat un acabat d'entrar Jordi Aláez.

Les errades han acabat condemnant un duel marcat per les ocasions. Una nova oportunitat de gol per Andorra amb Ricard Fernández a la carrera (70'). Sol davant el porter, ha intentat passar-la entre les cames, on un Bonello amb bons reflexos les ha pogut tancar per evitar l'empat. Amb accions dels jugadors, el seleccionador ha intentat canviar l'alineació inicial de 5-4-1, on ha apostat per posicionar a més davanters al terreny de joc amb les entrades de Fernández, que ha passat a jugar més alt, i Christian Garcia per ajudar a Rosas (4-4-3). I l'ensurt quasi arriba amb un xut molt fluix de Mbong amb el qual s'ha pogut canviar el digital.

Andorra ha intentat cercar el gol en fins a sis ocasions, però, com se sol dir al futbol, qui perdona massa acaba malament. Exactament el que ha passat. Quatre minuts afegits i qui ha tingut la darrera han estat els locals. En un xut d'Eric de las Heras, que ha acabat al cos d'un defensa maltès, s'ha protestat per una mà no xiulada, que finalment no era penal. Així s'ha arribat al final del partit amb la sensació d'un resultat molt poc just.