Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:40 H
Una part de l'equip nacional de curses de muntanya desplaçat a Sòria pels World Skyrunning Championships 2024. (Foto: FAM)

Andorra, dins del top 10 als World Skyrunning Championships 2024

Sòria.- Els World Skyrunning Championships 2024 van tancar la cita diumenge amb la distància Sky on, finalment, Andorra no va poder tenir cap representant a causa dels problemes digestius de Magalí Salomon de darrera hora. Amb tot, la delegació de curses de muntanya desplaçada a Sòria ha acabat dins del top 10 de països, concretament en 8a posició amb 364 punts (226 punts a la Vertical Race i 138 a la Sky Ultra). Espanya (928 punts), Itàlia (886 punts) i el Japó (736 punts) van fer-se amb l'or, plata i bronze, respectivament.

"Ha sigut un molt bon campionat, han pogut competir molt bé a la Vertical i la Sky Ultra" ha valorat el seleccionador nacional de curses de muntanya, Fabrizio Gravina. Destaca el treball en equip on, tot i ser un esport individualista, els tricolors s'han ajudat entre ells, creant un clima de companyerisme que "s'ha notat al Campionat del Món". Respecte a la distància Sky, Gravina ha esmentat que les lesions (primer d'Ariadna Fenés i Marc Gasa, i la baixa inesperada de Salomon) no han permès assolir un millor rànquing d'equip. "Sabem que podem estar allà, però treballarem per evitar més imprevistos" ha afirmat. Finalment, ha conclòs felicitant els atletes pel gran paper realitzat a Sòria.