Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:38 H
El muntanyista Samuel Ponce en arribar a la meta. (Foto: FAM)

Bones posicions dels corredors nacionals als World Skyrunning Championships de Sòria

Sòria.- L'equip nacional de curses de muntanya desplaçat als World Skyrunning Championships 2024 ha encetat els dos primers dies de competicions amb resultats molt favorables que han deixat a Andorra en el top 3 de la classificació general per països (226 punts) de divendres. Destaquen els resultats d'Ariadna Fenés i Arnau Soldevila, 4a i 5è, respectivament, en la Vertical Race (+1.07 i +2.19). A la mateixa disciplina, Magalí Salomón ha quedat en 17a posició (+8.03) i, en categoria masculina, Irineu Esteve ha estat 18è (+4.23).

Pel que fa a la disciplina Ultra, en categoria masculina, Samuel Ponce ha fet la millor posició dels representants nacionals amb un 8è lloc i un crono de +47.17 respecte al primer classificat. La 29a posició ha estat per Lluís Sanvicente (+2.06.36). En categoria femenina, Sabrina Solana ha estat 12a amb +1.20.08. "L'experiència ha estat brutal, competir en un campionat del món i veure l'ambient que hi ha, ha estat únic" ha valorat Ponce.

En referència a la cursa, el corredor ha mencionat que ha hagut de relaxar-se per poder executar el traçat tan explosiu de la millor manera possible. "He pensat una mica més de cara al final, que és on necessitava les forces, i m'ha anat bé per poder mantenir la regularitat i assolir la posició" ha mencionat, afegint que per l'equip val més el cronòmetre aconseguit.

La competició tancarà diumenge amb la distància Sky, la qual finalment només tindrà la representació de Salomón a causa de les baixes de darrera hora per part de Fenés i Marc Gasa. La cursa compta amb un recorregut total de 37 quilòmetres i més de 2.540 metres de desnivell, i donarà el tret de sortida a partir de les 8.30 hores.