Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:42 H
Tres integrants de l'EEBE U19 A Peer (Bèlgica). (Foto: FAE)

L'EEBE U19 torna de Peer amb bones sensacions abans de marxar a Corralco

Andorra la Vella.- L'equip U19 del programa Esquí Estudi Batxillerat Esportiu (EEBE) s'ha desplaçat a les instal·lacions interiors de Peer (Bèlgica) per fer quatre intensos dies d'esquí. Així doncs, els esquiadors i equip tècnic va tornar el passat dilluns amb sensacions molt positives i amb ganes d'iniciar la pròxima estada a Corralco (Xile). L'equip ha realitzat sis sessions d'eslàlom amb molta implicació i seriositat per part de tot l'equip, segons ha explicat el seu responsable, Xavier Salarich, que està especialment satisfet per l'evolució tècnica dels esquiadors i esquiadores.

El grup U19, entrenat per Salarich i Dídac González, va reprendre l'activitat de manera conjunta el passat 18 d'agost amb les sessions físiques i, a això, es va afegir aquesta darrera estada a Peer, ja amb esquís i amb intensitat. El següent desplaçament serà el 14 de setembre, cap a Corralco, on entrenaran en neu fins al 18 d'octubre. Aquesta temporada està format per dues dones, Ainhoa Piccino i Isabella Pérez, i sis homes, Salvador Cornella, Carlos Salinas, Jan Visa, Jordi Rogel, Marcel Pérez i Eric Mitjana.

"L'equip està treballant amb molta serietat i això implica que cada corba, cada baixada, suma" ha explicat Salarich. En aquest sentit, menciona que continuen amb el procés perquè agafin consciència de com funciona l'esport i ho puguin aplicar i consolidar-ho. Per poder assolir els objectius, s'han combinat el treball tècnic dins de traçat amb plumalls amb la introducció del cronòmetre en algunes sessions "per buscar el compromís tècnic amb la intensitat que implica voler anar ràpid". "També hem aprofitat per provar material nou i configuracions dels esquís, i també ha anat molt bé" ha revelat.

Caminal, al top 3 del descens de la SAC

El grup de velocitat dels equips nacional masculí i femení, amb Jordina Caminal i Pere Cornella, van disputar dimecres dos descensos de la Copa de Sud-amèrica (SAC). Els millors resultats han estat per a Caminal amb una tercera (1.17.01) i quarta posició (1.19.72).

Al primer descens de cursa femenina, la jove esquiadora va poder pujar al podi a +1.09 de la guanyadora, la nord-americana Haley Cutler (1.15.92), i a gairebé mig segon de la segona, la txeca Tereza Nova (1.16.53). A l'altre descens, Caminal no va poder repetir posició a causa de la rebaixa de 42 centèssimes que va assolir Nova. Tancant el podi han estat la nord-americana Haley Cutler (segona, +0.12) i la seva compatriota Bobbi Jo Griffin (primera, 1.18.76).

Pel que fa a la categoria masculina, Cornella va ser 33è i 41è, respectivament. També van participar Marc Fernández, 36è i 45è; Èric Ebri, 48è i 52è; i Martí Llort, 51è i 54è. Durant la tarda de dijous es disputarà el supergegant SAC.