Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:33 H
Un instant del partit amistós Gibraltar - Andorra. (Foto: FAF)

Fins a l'últim segon, fins a l'últim recurs (1-0)

Gibraltar.- La Selecció absoluta ha realitzat un exercici de perseverança fins al xiulet final de la derrota per la mínima en el darrer partit amistós contra Gibraltar, on l'equip ha acabat sobre la gespa amb Berto, Cucu, Alaez, Martínez i Christian Garcia, a més del debut de Biel Borra amb la tricolor. Així doncs, els de Koldo Álvarez de Eulate pensen en la Nations League i el pròxim rival que visitarà l'Estadi Nacional, Malta (10 de setembre, 20.45 hores).

El jugador de l'FC l'Escala ha estat el primer nom propi de la tarda a Gibraltar en el seu debut i disputant la primera titularitat pel jove lateral dret. A més, completant una bona actuació amb el 23 a l'esquena. Un cop la pilota en joc, Andorra ha tingut les seves oportunitats, sobretot durant els primers 15 minuts. El combinat dirigit pel de Vitòria-Gasteiz ha arribat a generar perill per les bandes, pel mig i també recuperant pilotes a camp contrari.

Qui ha acabat trobant el gol, però, ha estat Gibraltar. Una de les primeres accions a l'àrea d'Iker acabava amb una rematada de Bent al fons de la xarxa (18). A partir d'aquí, el matx ha estat un intercanvi d'arribades per tots dos equips. Per Andorra, la més clara ha estat una rematada d'Adri da Cunha des de la frontal, que ha cercat l'escaire, però que el porter ha acabat desviant a córner. Això sí, els últims cinc minuts de la primera part han estat pels locals. Primer amb una rematada al travesser, i després amb una acció a la sortida d'un córner que gairebé acaba en gol al segon pal.

Tornant del descans, però, tot ha estat pels visitants. Inici amb molta empenta decidida a buscar l'empat. Xuts i ocasions pels andorrans, però que unes vegades ha acabat aturant el porter, les altres la defensa i les altres la manca d'encert feien que el marcador es mantingués 1-0. Passaven els minuts i tot i la insistència dels tricolors per posar les taules, sense èxit.

És per això que els cavis han estat clarament ofensius. I és que amb 25 minuts al davant, Andorra comptava sobre el terreny de joc amb 4 davanters: al titular Berto, se li sumaven Cucu, Aláez i Àlex Martínez. Més tard, se li ha sumat un darrer efectiu, Christian Garcia, que ha tornat a utilitzar el recurs de davanter centre i gaudiria d'una clara ocasió per empatar a l'últim instant del temps afegit.

El gol, malauradament, no s'ha pogut materialitzar i la Selecció ha caigut per la mínima a l'Europa Point Stadium. Ara, temps just per recuperar energies, perquè dimarts arriba el debut a la nova Nations League contra Malta a casa.