|
12:38 H
L'esquiadora Carla Mijares al podi de l'eslàlom de la SAC. (Foto: FAE)

Mijares guanya l'eslàlom de la Copa de Sud-amèrica

Andorra la Vella.- L'esquiadora Carla Mijares ha guanyat aquest cap de setmana l'eslàlom de la Copa de Sud-amèrica (SAC) on, a més, ha pogut fer el seu millor resultat de la seva carrera en la disciplina amb 17,44 punts FIS. La ciutat xilena de la Parva ha acollit tant l'eslàlom, com el gegant, on els equips de la Federació Andorrana d'Esquí (FAE) han pogut participar assolint bons resultats.

Segons esmenten en un comunicat emès per la federació, Mijares es va imposar amb claredat en les dues mànegues de l'eslàlom, on va assolir un crono de 1.35.76. L'esquiadora va marcar 17,44 punts, la millor puntuació de la seva carrera, rebaixant així els 21,72 punts que havia assolit als Campionats d'Andorra. En aquest sentit, la jove esportista té 22,36 punts FIS en l'última llista publicada. "Va ser una cursa intensa, perquè sabem que no tenim massa ritme" ha valorat l'entrenador responsable de l'equip femení, Josh Alayrach, assenyalant que, un dels motius pels quals estan sortint els resultats és per "les bones actituds". Durant la segona baixada, s'ha vist a l'esquiadora amb més confiança, fet que provoca un bon inici d'any.

Pel que fa als corredors masculins, Xavier Cornella va firmar el millor lloc dels tricolors amb una 6a posició, a +2.49 del guanyador i sumant 40 punts SAC. Malauradament, Èric Ebri, Maià Font, Martí Llort, Marc Fernández i Àlex Rius no van poder finalitzar la primera mànega.

Fernández i Medina destaquen al gegant

Durant la jornada de dissabte es va disputar el gegant, on Íria Medina va acabar 4a en la classificació general amb 50 punts SAC, mentre que Medina va quedar 13a (20 punts SAC). Aquest va ser un primer contacte amb les curses per a les dues esquiadores, que estan en procés de creixement en aquest inici de temporada.

En categoria masculina, Fernández va acabar en 17è lloc (14 punts SAC) i marcant 46,45 punts FIS que, juntament amb els anteriors 28.49 assolits al Colorado setmanes enrere, millorarà la seva mitjana i els actuals 41.73. Per la seva banda, Cornella va ser 19è (12 punts SAC) i Rius, 22è (9 punts SAC). Així mateix, Ebri, Font i Llort van ser 39è, 45è i 50è, respectivament.

Debut de Cornella i Caminal en velocitat

La FAE continua amb la pretemporada de competicions, en aquest cas, Pere Cornella i Jordina Caminal disputaran aquest dilluns al vespre els primers entrenaments de descens de velocitat a la Parva. Per dimarts, està programat el segon entrenament, i la cursa, per dimecres i dijous. Així doncs, la SAC tancarà divendres amb la competició de supergegant.