Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:30 H
Un instant de la salutació final de l'intercanvi entre els judokes de la Federació Catalana de Judo, la Federació Francesa de Judo i la Federació Andorrana de Judo. (Foto: E. M.)
Un instant de l'intercanvi entre els judokes de la Federació Catalana de Judo, la Federació Francesa de Judo i la Federació Andorrana de Judo. (Foto: E. M.)
Els judokes de la Federació Catalana, la Federació Andorrana i la Federació Francesa de Judo durant l'intercanvi anual. (Foto: E. M.)
Dos judokes fent una clau durant l'intercanvi. (Foto: E. M.)

Intercanvi de judo amb Espanya i França al pavelló dels Serradells

Andorra la Vella.- El judo ha tornat a emplenar el tatami del pavelló del centre esportiu dels Serradells en l'intercanvi anual de la Federació Andorrana de Judo (Fandjudo) amb la Federació Catalana (FCJ) i la Federació Francesa de la disciplina. En total, uns 170 judokes (90 espanyols, 40 francesos i 30 nacionals, aproximadament) s'han reunit a la capital per unes jornades en què s'han pogut compartir sinergies i experiències, també amb les mateixes federacions. "Estem intentant amb la Federació Espanyola que els esportistes andorrans puguin competir en més torneigs regionals" ha mencionat el president de la FCJ, Fermín Parras. El principal problema actual és que des de les entitats esportives tenen el neguit que un judoka espanyol es quedi sense plaça per un judoka internacional.

El 'training camp' cada vegada atreu a més esportistes, sobretot de la part nacional, un aspecte que denota un fort creixement de la disciplina. "Estan 'a tope', preparant els jocs de l'any que ve, supermotivats i aquí els tenim donant-ho tot" ha reconegut el president de la Fandjudo, Alfred Pla. Tot i que el principal objectiu són els Jocs dels Petits Estats de l'any vinent, se centren tant en el campionat europeu com en la temporada regular. "Entre França i Espanya sempre som benvinguts, ens acullen amb els braços oberts i normalment no tenim problema per participar qualsevol escenari" ha revelat.

Aquestes estades formatives tenen com a objectiu que els esportistes puguin competir a alt nivell abans de les cites internacionals, com ara el Campionat d'Europa dels Petits Estats que se celebrarà a Xipre al novembre. "Vinc d'una lesió important i aquesta jornada m'està ajudant a poder agafar confiança de cara a l'europeu. Ho veig com un preparatori abans d'Andorra 2025, que és el gran esdeveniment" ha mencionat la judoka Lia Povedano. Qui també ha valorat molt positivament l'intercanvi ha estat Marc Reig, que veu una gran oportunitat per conèixer altres formes de competir.