Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:49 H
La delegació andorrana present als Campionats del Món de BTT. (Foto: FAC)

Bones expectatives de l'equip andorrà per als Campionats del Món de BTT

Pal.- A només un dia de l'inici de les competicions dels Campionats del Món de BTT que se celebren a l'estació de Pal-Arinsal fins a l'1 de setembre, la Federació Andorrana de Ciclisme (FAC) ha organitzat una presentació dels ciclistes tricolors que participaran en la cita. En total, la delegació nacional comptarà amb sis representants, Oriol Pi, Arnau Graslaub, Jéssica Cruz, Roger Turné, Xavi Jové i Kilian Folguera. Cal destacar que hi ha tota una barreja d'edats i experiències, però tots ells concorden en els mateixos objectius: poder fer el millor paper possible individualment i deixar el nom d'Andorra ben alt.

És una realitat que el nivell de dificultat incrementa de forma desmesurada en uns Mundials. En aquest sentit, a la línia de sortida hi seran des de joves promeses fins a recents corredors dels Jocs Olímpics de París. "Pel que fa a la federació, és un any important, perquè és la culminació del programa ARCA, que vam inserir fa uns quants anys, per arribar exactament aquí" ha explicat el director tècnic de la FAC, Ivan Vila. L'objectiu marcat era arribar a tenir entre sis i vuit corredors. Finalment, en son sis i alguns d'ells canviaran de disciplina l'any vinent, com per exemple Pi o Turné. "Som conscients que és un mundial, hi ha els millors bikers del món al nostre nivell, però a poc a poc ens anem apropant a tindre aquest nivell de Copa del Món" ha declarat el president de la federació, Gerard Riart.

La gran absència d'Àlex Iscla, qui es va retirar de l'alta competició el passat juny per manca de motivació, és una pèrdua per l'equip andorrà. Segons ha esmentat Riart, sent empàtic, té relació amb la pressió que suposa competir a la cita i tot i tenir grans expectatives, s'ha de respectar la decisió. "Tenim 6 corredors, la majoria molt joves amb molta progressió i continuarem treballant perquè algun dia puguem tindre un Joan Verdú al ciclisme, al top 10 del món" ha desitjat.

Un dels ciclistes que debuta als Campionats del Món és Turné, que arriba amb ganes de "donar-ho tot", declarant que la dificultat no és cap excusa per no fer-ho. "L'objectiu és clar, és que no em doblin, acabar totes les voltes, ja per mi seria fantàstic" ha mencionat. En la seva mateixa situació, però en categoria femenina, està Cruz, que encara que el nivell d'exigència d'unes copes a uns campionats mundials canvia molt, ha decidit mirar la part positiva amb el traçat. "El recorregut és més o menys semblant. Així que sí, ja teníem el puntet de l'any passat almenys" ha valorat. Així doncs, la jove arriba en bon estat de forma per "aguantar al màxim possible".

Pel que fa als veterans, Jové ha destacat la dificultat de poder compaginar la vida laboral amb els entrenaments per poder competir en l'àmbit professional. "Són els meus segons mundials d'XCO i la veritat és que és una mica complicat competir" ha destacat. Per la seva part, Graslaub ha recalcat que l'experiència dels darrers Campionats del Món a Escòcia va ser "la millor carrera de la meva vida", però poder competir a casa "és diferent". "Ho afronto amb moltes ganes, no puc parar de pensar" ha revelat, esmentat que vol arribar a estar entre els 80 millors corredors del món.