Dimarts 22 d'octubre de 2024
|
12:42 H
Un instant del partit entre el MoraBanc i l'Hiopos Lleida. (Foto: Comú d'Encamp)
El trofeu del partit entre el MoraBanc i l'Hiopos Lleida. (Foto: )
Un instant del partit entre el MoraBanc i l'Hiopos Lleida. (Foto: )

El MoraBanc Andorra es proclama campió del VI Trofeu Encamp de bàsquet en vèncer l'Hiopos Lleida per 85-80

Encamp.- El Bàsquet Club MoraBanc Andorra es va estrenar a Encamp, un any més, iniciant els partits de preparació d'aquesta pretemporada. Després d'una setmana entrenant a la parròquia, en la qual també van aprofitar per gaudir dels paratges i indrets d'aquesta, l'equip dirigit per Natxo Lezkano es va proclamar campió aquest divendres del VI Trofeu Encamp en haver-se imposat per 85-80 a l'Hiopos Lleida, posant així el punt final a la seva estada a Encamp. Un partit que també va tenir un moment previ de reconeixement, abans de començar, per a l'àrbitre encampadà, Igor Esteve, que aquest any arbitrarà a la màxima categoria del bàsquet espanyol.

Amb gairebé 400 persones a la graderia del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp, els tricolor van lluitar durant tot el partit per intentar emportar-se el primer trofeu de la temporada, i així va ser. Els andorrans van dominar el marcador durant tot el partit, sense cedir cap quart, fins a aconseguir la victòria final amb una afició entregada.

Amb aquest resultat, la cònsol major, Laura Mas, acompanyada del conseller d'Esports i Reactivació Econòmica, Nino Marot, va ser l'encarregada de fer l'entrega del trofeu de guanyadors al capità del MoraBanc Andorra, Nacho Llovet, i del trofeu de subcampions al jugador de l'Hiopos Lleida, Kenny Hasbrouck. També hi van ser presents en l'entrega la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d'Estat d'Esports i Joventut, Alain Cabanes; els consellers comunals Sabrina Grégoire i Andreu Riba, i els presidents d'ambdós clubs, Gorka Aixàs pel MoraBanc Andorra, i Albert Aliaga per part de l'Hiopos Lleida; a més de la representant de Càritas Encamp, Canòlich Baró, com a entitat solidària destinatària dels beneficis de les entrades.

Laura Mas va celebrar "la bona resposta de la gent amb totes les entrades venudes per gaudir de l'esport i per una causa solidària" i va recordar que "tothom que vulgui continuar gaudint del bàsquet poden comprar l'entrada solidària pel partit femení del VI Trofeu que tindrà lloc el 6 de setembre al Pas de la Casa".

Pel que fa al duel, el primer quart va ser ben disputat, amb un marcador de 26-22 pels locals, mentre que al descans el frec a frec s'ha fet més evident, amb la mateixa diferència de quatre punts per sobre dels andorrans, 48-44. Ja en la represa, els de Lezkano van aconseguir eixamplar la diferència fins als 10 punts, amb un marcador de 69-59.

Finalment, en el darrer quart, els tricolors van aconseguir segellar el triomf amb un resultat de 85-80, proclamant-se campions del VI Trofeu Encamp.

Estrena davant l'afició amb moltes cares noves

El VI Trofeu Encamp va servir perquè el MoraBanc Andorra s'estrenés davant l'afició tricolor en el qual ha estat el primer enfrontament de la pretemporada pel conjunt dirigit per Natxo Lezkano.

Un equip replet de cares noves, fins a set, amb els fitxatges de Shannon Evans, Ferran Bassas, Ben Lammers, Kyle Kuric, Chumi Ortega, Sekou Doumbouya i Nikos Chougkaz, i amb els que segueixen de la temporada passada, com Rafa Luz, Jerrick Harding, Nacho Llovet, Stan Okoye i Felipe Dos Anjos, i els joves Aarón Ganal (ja jugador del primer equip) i Sergi Serrato.

Un duel exigent, davant d'un recentment ascendit a l'ACB com és l'Hiopos Lleida, que va fer vibrar el públic assistent al Complex Esportiu d'Encamp.

El VI Trofeu Encamp continua al Pas de la Casa el pròxim 6 de setembre amb el partit femení entre el Cadí La Seu i el Toulouse Metropole Basket

El partit entre el MoraBanc Andorra i l'Hiopos Lleida ha estat la primera part de les dues amb les quals compta el VI Trofeu Encamp de bàsquet, que clourà amb el duel entre el Cadí La Seu i el Toulouse Metropole Basket el pròxim divendres, 6 de setembre, a les 20 h al Centre Esportiu del Pas de la Casa, amb entrada a 10 euros pels adults i gratuïta per als menors de 12 anys