Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:15 H
Els atletes seleccionats per la FAM. (Foto: FAM)

La FAM selecciona vuit atletes per a disputar els Skyrunning World Championships d'Urbión

Andorra la Vella.- La Federació Andorrana de Muntanyisme ha donat a conèixer els vuit corredors andorrans que disputaran, del 6 al 8 de setembre, els Skyrunning World Championships 2024, a Urbión, Espanya.

La llista d'atletes que disputaran aquests Mundials són Ariadna Fenés, Marc Gasa i Arnau Soldevila, com a membres de l'equip nacional de curses de muntanya així com de Magalí Salomon, Irineu Esteve, Sabrina Solana, Samuel Ponce i Lluis Sanvicente. Un equip molt equitatiu amb quatre dones i quatre homes.

Com ja es va indicar al principi de la temporada, els cinc atletes seleccionats han hagut de passar diferents criteris de selecció i després, l'equip tècnic de la Federació ha valorat els resultats i ha format l'equip que avui es presenta. El seleccionador nacional Fabrizio Gravina serà l'encarregat de portar els vuit atletes en les diferents disciplines.

Divendres 6 de setembre es durà a terme la Vertical Race amb una distància de 4,8 kilòmetres i 10,5 metres de desnivell positiu. Aquesta primera prova la disputaran Ariadna Fenés, Magalí Salomon, Arnau Soldevila i Irineu Esteve.

Dissabte 7, serà el torn de la SkyUltra, amb 70 kilòmetres de distància i un desnivell positiu de 4.350 metres. Aquesta segona cursa la disputaran Sabrina Solana, Lluis Sanvicente i Samuel Ponce. Solana i Sanvicente tenen una gran experiència en aquestes distàncies tan llargues i dures. Ponce completa l'equip Ultra havent demostrat un gran nivell en les darreres proves que ha realitzat malgrat no tenir l'experiència dels seus companys.

Finalment, diumenge serà el torn de la Sky amb 37 kilòmetres i 2.540 metres de desnivell positiu. La disputaran Fenés, Soldevila, Salomón i Marc Gasa. El corredor de l'equip nacional només disputarà la Sky per tal d'intentar fer el millor resultat possible. Fenés, en un gran estat de forma i Soldevila, també tenen grans possibilitats d'assolir un gran resultat en aquesta prova.