Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:26 H
Un instant de l'entrenament de la UE Santa Coloma d'aquest dilluns abans del duel contra l'FC Midtjylland. (Foto: UE Santa Coloma)

Una UE il·lusionada que no té por del Midtjylland

Andorra la Vella.- La UE Santa Coloma es prepara per al seu nou repte a Champions League després de donar la sorpresa contra l'FC Ballkani en guanyar 1-2 (5-6 en penals) a Kosovo. Ara, la banqueta a càrrec Boris Antón rebrà a l'FC Midtjylland, un club danès que porta una dècada consecutiva accedint a fases prèvies i fases de grups de les tres competicions europees per excel·lència. Amb tot, l'equip arriba "il·lusionat, amb ganes d'enfrontar-se a un equip d'aquestes característiques" ha declarat l'entrenador.

La principal característica dels danesos és el seu joc ofensiu, on disposen de laterals que saben com realitzar el seu paper al peu de la lletra. "Intenten aprofitar el sistema 4-4-2 per jugar en parelles; un punta queda a rebre i l'altre es queda d'esquena" ha analitzat Antón, assenyalant que fa dues setmanes, va vèncer al mític club alemany Schalke 04 (2-4). De fet, les estadístiques donen al Midtjylland com a favorit predilecte del duel, molt més que en les presentades contra els kosovars, i els andorrans són conscients de la situació. "Hem d'intentar donar el màxim de nosaltres, i qui sap, intentar donar la sorpresa com sempre" ha revelat.

La UE es mesura un cop més contra un rival amb molt percentatge de possessió de pilota i una bona línia ofensiva de sis homes, fet que pot provocar que en molts instants del partit "estem enfonsats" ha mencionat el míster. "Intentem aprofitar les transicions perquè ells, amb tants jugadors a l'atac, en tindran pocs en defensa" ha al·legat. En referència a la convocatòria, s'ha caigut Manu Ribeiro i en el seu lloc entrarà Àlex Martínez, escollit per les seves característiques i la seva concordança amb la idea de matx que té l'equip tècnic.

Al vestuari, ho viuen com una nova oportunitat per demostrar la seva qualitat. "Tenim respecte pel rival, però no tenim por de ningú" ha mencionat Andrés Mohedano. Així doncs, esperen un equip fort amb un plantejament de joc dur. Cal recordar que els jugadors venen de disputar una pròrroga i una tanda de penals a Kosovo amb els 90 minuts reglamentaris de joc, fet que deriva a un desgast físic. Tanmateix, el migcampista ha revelat que s'han recuperat bé durant la setmana de descans. "Els conec (al Midtjylland) d'haver jugat la Youth League amb l'Atlético de Madrid, i ho afronto amb tota la il·lusió del món, veig a l'equip molt concentrat" ha reconegut.

El camí europeu dels grocs i negres

En cas que la UE no pugui superar als de Thomas Thomasberg, accediria a jugar la tercera ronda de l'Europa League, on s'enfrontaria al guanyador del duel Bodo/Glimt - Rigas. Si, per contra, el combinat dirigit per Anton torna a donar la sorpresa, la següent fase seria contra l'equip hongarès Ferencváros o els gals The New Saints. D'altra banda, en cas de caure en la segona competició europea, disputarien la seva darrera bala continental en aquesta temporada, la Conference League, on jugarien els 'Play-Offs' (encara sense rivals) que els deixaria a tan sols dues rondes de la fase de grups.

La notícia, però, ha estat inesperada, ja que en principi els grocs i negres només podien accedir a Conference si perdien contra el Midtjylland. Amb tot, Antón ha conclòs mostrant la seva alegria envers el canvi i esmentant que esperen "estar a l'altura de les circumstàncies, que no seran fàcils".