Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:19 H
Els jugadors de vòlei Gerard Verdú, Lluc Macià, Xavi Folguera i Sergi Navas al podi del Campionat d'Europa dels Petits Estats. (Foto: FAVb)
Les jugadores de vòlei Andrea da Silva i Mía Pijuan al podi del Campionat d'Europa dels Petits Estats. (Foto: FAVb)

Doblet d'Andorra en el Campionat d'Europa dels Petits Estats

Andorra la Vella.- Andorra s'ha emportat la doble victòria en el Campionat d'Europa de vòlei platja dels Petits Estats, tant en categoria masculina com en femenina. El torneig, que ha tingut lloc el passat cap de setmana a les instal·lacions del parc Central d'Andorra la Vella, va deixar bones sensacions per als jugadors nacionals durant la jornada inicial, les quals es van acabar de reafirmar dissabte. El país s'ha vist representat per tres equips en categoria masculina: Andorra 1, format per Gerard Verdú i Lluc Macià; Andorra 2 amb la dupla de Xavi Folguera i Sergi Navas; i Marc Garcia i Mateo Ferreyra completaven l'Andorra 3. Pel que fa a la femenina, Andrea da Silva i Mía Pijuan han regnat en aquest europeu.

Durant la jornada de divendres, Verdú i Macià es van poder colar a la següent ronda després de guanyar a Gibraltar i Garcia - Ferreyra per 2-0 en ambdós partits. Andorra 3 veia com les seves possibilitats queien en picat en perdre els dos partits del dia. D'altra banda, Folguera i Navas avançaven de ronda amb els mateixos resultats que el primer equip tricolor. El patiment va estar present en la categoria femenina, on després de perdre 1-2 contra Liechtenstein, Da Silva i Pijuan s'ho jugaven tot contra Malta, que també venia de conèixer la derrota contra les liechtensteineses. Finalment, les andorranes van poder imposar-se per 2-0.

La segona jornada de competició ha vingut marcada, ja en el primer partit de la categoria femenina, per la revenja contra Liechtenstein per 0-2 (20-22 i 22-24). Això donava moltes opcions perquè les andorranes poguessin aconseguir el títol. Només havien de guanyar a Malta, cosa que han fet 2-0, aconseguint així el títol de Campiones d'Europa dels Petits Estats. En la categoria masculina, Folguera i Navas han derrotat 2-0 a Verdú i Macià, en el que ha estat el preàmbul de la final masculina que ha enfrontat a les mateixes dues parelles a les set de la tarda i que ha tornat a acabar amb victòria d'Andorra 2 per 2-0. Pel tercer i quart lloc, la parella Andorra 3 (Garcia - Ferreyra) ha derrotat a Gibraltar per un ajustat 2-1.