Diumenge 08 de setembre de 2024
|
04:23 H
Les tenistes Vicky Jiménez i Alexandra Eala abans de l'inici de la final de l'ITF W100k de Vitòria-Gasteiz. (Foto: ITFW100VG)

Jiménez perd la final de Vitòria-Gasteiz davant una enorme Eala (6-4, 6-4)

Andorra la Vella.- La tenista Vicky Jiménez Kasintseva ha caigut diumenge en la final de l'ITF de Vitòria-Gasteiz contra la filipina Alexandra Eala (actual número 143 del món) per un doble 6-4. Aquesta ha estat la seva primera final de categoria W100 i la tercera disputada durant la temporada, on tampoc va poder apoderar-se del trofeu a Otocec (Eslovènia) i Monastir (Turquia). Amb tot, la tricolor ha realitzat un torneig seriós i digne, on ha tornat a guanyar places al rànquing WTA. Segons l'actualització setmanal d'aquest dilluns, ha passat del lloc 231 al 197.

El matx iniciava amb un 2-1 desfavorable que ha deixat a l'andorrana quasi perduda durant la primera mànega. Tot i lluitar els punts, Jiménez no ha pogut fer res per evitar el 5-1 al marcador, el qual ha estat un cop de realitat per endur-se els dos següents jocs. Amb tot, la jugadora formada a les pistes de la Rafa Nadal Academy ha tancat el set al 40-30. Durant el primer punt del segon set, Jiménez ha demostrat una resiliència digna de les grans jugadores desfent set 'break-points' i disputant sis 40-40 sense efecte. Eala s'ha avançat al 2-0, però l'andorrana li empataria fins a tres ocasions (4-4). Al 5-4, la filipina veia cel obert durant el seu servei, amb un 40-15 que li ha atorgat el trofeu de major importància de la seva carrera fins ara.

El pròxim repte de Jiménez està fixat a Figueira da Foz (Portugal), on tornarà a disputar un W100k amb accés directe al quadre principal. En el primer partit, programat per dimecres (horari per confirmar) s'enfrontarà a la japonesa Aoi Ito (número 254 del món). Respecte a les jugadores, la tricolor pot arribar a jugar contra la txeca Linda Fruhvirtova, a qui ja va guanyar als quarts de final de Vitòria; la canadenca Rebecca Marino, segona cap de sèrie; o la francesa Jessika Ponchet, amb qui va disputar les semis del torneig basc.