Divendres 18 d'octubre de 2024
|
09:07 H
Un grup de ciclistes participant en l'edició d'enguany de la Jorma Volta als ports. (Foto: Organització Volta als ports)

Uns 650 ciclistes participen en la 47a Jorma Volta als ports

Andorra la Vella.- Gairebé 650 ciclistes han participat aquest cap de setmana en la 47a edició de la JORMA Volta als Ports, una cicloturista amb cinc recorreguts diferents, que ha arrencat des de la plaça de les Fontetes de la Massana i ha finalitzat en el parc central d'Andorra la Vella.

Jordi Hernández i Berta Vinyas han estat els guanyadors de la distància més curta, la de 52 quilòmetres, en la categoria masculina i femenina, respectivament.

En la modalitat de 69 km la victòria ha estat per Florian Labanhie en homes, mentre que en dones s'ha imposat Marine Remize.

Harry Sweeny ha pujat a l'esgraó més alt del podi en quedar primer a la prova masculina de 87 quilòmetres i Sisi Hinterreitner ho ha fet en la femenina.

Xavi Jové i Núria Súria han estat els grans vencedors de la prova de 122 quilòmetres en travessar la línia de meta, en primera posició, en les seves respectives curses. Finalment, Asier Irigoyen i Sílvia Zuñiga s'han imposat en la distància més llarga de l'esdeveniment, que disposava de 133 km.


"Crec que ha estat tot un èxit", ha valorat Gerard Riart, CEO de VSL Sports i director de la prova. "No hem de lamentar cap accident i això és el que més destaco", ha explicat Riart, que finalitzava la seva valoració dient que "la satisfacció dels participants és molt gran, per no dir absoluta. En la línia d'arribada he estat parlant amb molts ciclistes i tots han coincidit que el format cronometratge és tot un encert".

Èxit de la Social Ride

El dissabte es va portar a terme la Social Ride, una activitat que va tenir com a objectiu fer un entrenament senzill i fer "pinya". Obert a tothom, prop d'un centenar de ciclistes el van portar a terme compartint impressions en un ambient amigable i sense la tensió del crono.

En el marc de les activitats paral·leles de la 47a edició de la JORMA Volta als Ports, la plaça de les Fontetes de la Massana va acollir una xerrada amb la nutricionista Neus Serracanta i la doctora especialista en medicina de l'esport, Lídia Puyal.