Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:48 H
Els integrants de l'Atida que prendran part dels Jocs europeus que es disputaran a Lisboa. (Foto: Atida)

L'Atida es prepara per als Jocs europeus de Lisboa

Andorra la Vella.- Les esportistes andorranes i membres de l'Associació Andorrana de Trasplantats i Donants d'Andorra (Atida), Mari Martínez i Suzete Botelho, estan ultimant els preparatius per marxar cap a Lisboa on, del 21 al 28 de juliol, se celebren els Jocs europeus de Trasplantats.

Mari Martínez, trasplantada de ronyó, i Suzete Botelho, trasplantada de pàncrees i ronyó, representaran Andorra en aquest esdeveniment esportiu de caràcter internacional. Per a Martínez, aquesta serà la seva segona participació en uns europeus, després d'haver competit a Oxford fa dos anys, on va aconseguir una medalla de plata en ciclisme. Aquesta fita va ser històrica, ja que era la primera vegada que Andorra participava en aquest esdeveniment esportiu.

Per a Suzete Botelho, apassionada dels dards des de fa anys, serà la seva primera experiència en uns Jocs Europeus de Trasplantats. La seva dedicació i entusiasme prometen portar grans moments de competició i esperit esportiu.

La vocal d'Atida, Suzette Botelho, participarà el dia 22 en la disciplina de dards (diana anglesa i punta d'acer). La secretària de l'Associació, Mari Martínez, competirà el dia 24 en una prova de contrarellotge de 5 km i el dia 25 en una cursa de ruta de 30 km.

Sobre els Jocs Europeus de Trasplantats

Els Jocs Europeus de Trasplantats són una plataforma important per fomentar l'esport entre les persones que han rebut trasplantaments d'òrgans, on es demostra que la vida després d'un trasplantament pot ser activa i saludable. Aquests jocs no només celebren l'esforç i la recuperació dels atletes, sinó que també consciencien sobre la importància de la donació d'òrgans.