Divendres 18 d'octubre de 2024
|
06:55 H
Joan Vinyes jr va aconseguir un nou podi a Alcanyís. (Foto: Fotoesport)

Joan Vinyes jr aconsegueix una nova victòria a MotorLand

Andorra la Vella.- Joan Vinyes jr (Cupra TCR - Baporo Motorsport) continua comptant les seves actuacions per triomfs al Campionat d’Espanya de Turismes. A MotorLand (Alcanyís), un traçat desconegut per al pilot andorrà, va aconseguir el triomf a les dues curses disputades després de superar un inici molt complicat.

El jove pilot de l’equip Vinyes Dabad va sortir a la pista, aquesta vegada només amb informació teòrica del que era el traçat, amb l’agreujant de la falta total d’adherència de la pista acabada d’asfaltar. Un cop completada la primera sèrie lliure (50’) se’l veia amb l’estat d’ànim “tocat”, però disposat a fer el que estigués a la mà per revertir la dinàmica del 'meeting'. A poc a poc, els cronos van començar a millorar i el que va ser més important és que la seva confiança va anar 'in crescendo' després de cada sortida a la pista. Amb cronos, ja molt competitius, de 2’06”631 a la primera tanda d’oficials i 2’06”460 a la segona, va aconseguir la 'pole-position' entre els turismes a les graelles de sortida de les dues curses. Cal recordar que, Vinyes jr va disputar les dues mànegues oficials pel fet que corre en solitari.

Per la seva banda, Joan Vinyes – Jaume Font (Porsche 992 GT3 CUP – Baporo Motorsport) van tenir un desenllaç del 'meeting' molt diferent. Inicialment van mantenir la regularitat i van aconseguir llocs de privilegi a les graelles de sortida, mentre que a les curses el handicap acumulat els va penalitzar i van aconseguir entrar al podi a la primera cursa (3r lloc), mentre que a la segona es van quedar a les portes (4a plaça).

La dupla Joan Vinyes – Jaume Font va completar les dues mànegues d’entrenaments lliures sense contratemps. Els dos pilots es van alternar al volant del Porsche, van recordar els punts crítics del traçat a més de pilotar sobre un escenari acabat d’asfaltar que lliscava molt. Després del primer contacte físic amb la pista va arribar el moment dels entrenaments oficials, és a dir, que el cronòmetre posés ordre a les graelles de sortida de diumenge. Vinyes va marcar el seu millor crono (1’53”558) a la quarta volta, de les cinc que va completar, i va aconseguir el millor crono entre els pilots de la Porsche Cup.

A continuació va sortir a la pista Font i va parar el crono a 1’54”221 ocupant la tercera plaça entre els Porsche alhora que es va assegurar una posició entre els millors a la graella de la segona cursa.