Diumenge 08 de setembre de 2024
|
05:50 H
Una edició anterior de la Trail 100 Andorra. (Foto: Trail 100 Andorra)

La cinquena edició de la Trail 100 Andorra obre inscripcions el 18 de juliol

Andorra la Vella.- La cinquena edició de la Trail 100 Andorra by UTMB, la cursa de muntanya més exigent del Principat, se celebrarà del 12 al 15 de juny 2025 a Ordino. Així, la competició obrirà les inscripcions per a l'edició 2025 el proper dijous 18 de juliol, però les persones amb UTMB Index podran inscriure's de forma prioritària a partir del dimarts 16 de juliol. Una data d'obertura d'inscripcions per a una prova de trail running que forma part del circuit de les UTMB World Series, un segell de qualitat que ofereix una experiència única a tots els apassionats d'aquest esport.

Com a gran novetat de cara a l'edició 2025, l'organització de la Trail 100 Andorra by UTMB proposa un canvi d'horari per a la cursa de 80 quilòmetres, la Trail 180K (UTMB INDEX 100K). D'aquesta manera, la cursa es disputarà el divendres 13 de juny de 2025, separant així les tres curses de major distància. Aquesta modificació en l'horari de sortida millorarà l'experiència del corredor.

La prova Trail 10K, que va néixer el 2024 per donar substitució a la Family 7,5, es consolida després del gran èxit de la passada edició, com la distància d'entrada a la gran festa del trail running a Ordino. La cursa de 10 km tindrà una edat mínima participació de 14 anys i els menors d'edat (de 14 a 18 anys) podran competir sols, però necessitaran un document d'autorització dels pares, mares o tutors. Els nens, igual que en els darrers dos anys, tornaran a tenir l'oportunitat de córrer per Ordino amb la Trail Kids en una prova no competitiva per gaudir de l'esport.

Per tant, tots els amants de l'esport i de la muntanya podran gaudir de diversos recorreguts pel cor dels Pirineus amb una selecció de distàncies per a tots els nivells, amb l'objectiu final que tots els participants puguin gaudir de la bellesa del territori andorrà i el seu ric patrimoni cultural a través del trail running.

Running Stones pels finalistes

La Trail 100 Andorra by UTMB forma part de les UTMB World Series, una selecció dels millors esdeveniments de curses de muntanya d'arreu del món, celebrats en llocs excepcionals i organitzats segons els més alts estàndards de qualitat, amb l'objectiu d'apropar el que significa l'aventura amb segell UTMB® als corredors.

En aquest sentit, les curses de 105 km, la de 80 km, la de 50 km i la de 21 km atorgaran Running Stones als finalistes d'aquestes distàncies. Gràcies a aquests punts tindran accés al sorteig de les UTMB World Series Finals. Per participar en el sorteig del Hoka UTMB Mont-Blanc és imprescindible tenir almenys una Running Stone, que s'aconsegueix finalitzant un dels esdeveniments d'UTMB World Series, i disposant d'un UTMBIndex vàlid.

Aquest darrer requisit s'aconsegueix completant com a mínim una cursa d'un UTMB World Series Event o UTMB World Series Major. A més, cal destacar que la Trail 100 Andorra by UTMB és una de les poques curses que atorga quatre Running Stones i UTMB Index de 100M per la distància de 105 km. La Trail 80k també donarà UTMB Índex i Running Stones de 100K.