Divendres 18 d'octubre de 2024
|
06:58 H
Kevin Teixeira a la competició de Viena. (Foto: Derencsényi István / European Aquatics)

Kevin Teixeira, 11è classificat en el Campionat d’Europa júnior d’aigües obertes de Viena

Viena.- "Ha aguantat tots els canvis de ritme dels líders", destaca Pablo Prieto, tècnic responsable d’aigües obertes de la Federació Andorrana de Natació (FAN), sobre el resultat de Kevin Teixeira en la prova olímpica 10K masculina (18-19 anys) del ‘Campionat d’Europa júnior de l’especialitat (‘European Junior Open Water Swimming Championships’), que s’ha disputat la tarda de dissabte 13 de juliol a les aigües del riu Danubi, al seu pas per la ciutat de Viena. La prova femenina (18-19 anys) s’ha celebrat el mateix dissabte durant la sessió de matí amb la participació d’Alexandra Mejia. El campionat finalitzarà diumenge 14 de juliol.

Teixeira, dorsal 28 de 37 nedadors, ha traspassat el pòrtic d’arribada en 11a posició amb un temps d’1:55:15,28, a gairebé dos minuts del francès Sacha Velly (1:53:25,82) guanyador de la prova. Kevin s’ha quedat a tan sols 9 centèsimes de la desena plaça del grec Angelos Christodoulou (1:55:15,19) i ha tret més de dos minuts d’avantatge al dotzè classificat. "És un gran resultat i una recompensa a la preparació i el treball de mesos" continua, Prieto, que a més a més ha expressat la seva satisfacció en fer balanç: "Quedar-se a nou centèsimes de fer un top 10 europeu, a la seva segona prova oficial de l’especialitat, en què hi han hagut cinc abandonaments i on l’últim classificat ha arribat gairebé tretze minuts després de tu, està molt bé".

Kevin encara ha de treballar les seves habilitats de navegació, millorar el pas per les boies i la manera com afronta l’avituallament, però s’ha de remarcar que no és evident fer una prova així en una competició d’aquest nivell on és fàcil desorientar-se i perdre eficiència, i cada competidor ha de saber administrar-se i aguantar el ritme de la competició durant gairebé dues hores’, ha dit emfàtic el tècnic.

Per la seva banda, Alexandra Mejia, amb el dorsal 23 de 29 nedadores, també ha pres la sortida en la prova 10K de la categoria femenina. Ha arribat 18a entre les 24 competidores que van finalitzar, amb un temps acumulat de 2:20:03,35 a +10:11,75 d’escletxa de la francesa Clemence Coccordano (2:09:51,60) guanyadora i medalla d’or de la prova.

"Tot ha anat molt igualat fins a la meitat de la prova" comenta Prieto, sobre la participació de Mejia, quan Coccordano, guanyadora, com la grega Georgia Makri, segona classificada, en un canvi de ritme han estirat el grup fins a deixar despenjades les competidores des de la tercera fins a la 24a classificada. Alexandra, més experimentada que Kevin en aigües obertes, ha fet les quatre voltes tota sola —gairebé cinc kilòmetres— sense problemes d’orientació, però també sense reptes a l’abast, ni riscos per millorar o empitjorar la 18a posició.

En relació amb el final de la prova femenina, vull destacar que també n’hi ha hagut cinc abandonaments. Un abandonament (DNF: Did Not Finish), en aquest tipus de prova, passa més per frustració o estratègia que no per manca de condició física. S’ha de pensar que la llera del Danubi fa aproximadament 160 m d’amplada en aquest tram del riu. Trobar-se despenjat, tot sol i sense opcions, és sempre dur per a qualsevol atleta. Indubtablement també, és mèrit d’Alexandra haver arribat fins al final i aconseguir superar per tercer any consecutiu el seu lloc de classificació (19a el 2023 i 23a el 2022)’, ha conclòs el tècnic responsable i segon entrenador de la FAN.